Alla inlägg under november 2010

Av Sofie - 9 november 2010 12:37

Nog för att jag vet att barnen gillar smör och att dom flesta gör allt för att smyga en liten smörklick till munnen när de brer sina smörgåsar men att de börjar slicka på mina fingrar när jag hjälper dom att bre - det tycker jag inte om :P

När jag slutar idag ska jag åka raka vägen hem till snällaste Helene och passa hennes pluttar :D det ska bli så mysigt! Det är ingen lång stund men det ska bli spännande och vara själv med dom första gången och se vilka prövningar dom ställer mig inför när inte mamma är där (: etfer det åker jag hem till min mamma och äter middag där ist för igår!

En sån här dag när jag känner mig lite trött saknar jag älsk lite extra och skulle helst av allt vilja ha en kram <3

Av Sofie - 9 november 2010 07:01

Herrejösses vad trött jag känner mig idag då :S helt sannslöst! Tror nästan på att jag skulle kunna stå upp och sova. Vaknade upp tsm med älsk idag och skulle egentligen gå upp samtidigt men det tog lång tid innan jag kände att jag ens vaknat! Skönt att sluta tidigt idag (:

Känns tråkigt av mig att jag tjatade på dig om en sån liten sak. Idag förstår jag bättre hur orkeslös man kan vara när man är riktigt urtrött och hade själv inte tyckt att det var så kul. Jag skulle det uppskatta ännu mer idag ^^ Du är min favorit!

Av Sofie - 8 november 2010 12:50

Vilken fantastiskt rolig och mysig helg jag haft hos Lottie :D och nu är det måndag igen. Helgen gick otroligt fort, som det alltid gör när man trivs och har det bra! Det känns som att vi hittade på mer denna gången men ändå så är jag inte alls lika trött som jag var förra gången jag varit i Gränna, så det är ju skönt! Även om det var svårt att komma upp i morse och somnade på bussen men det beror nog mest på att jag sov mycket på resan och hade sen svårt att somna när jag kom hem (: Ska berätta mer om helgen senare och lägga upp lite tjusiga bilder ^^ Nu ska jag ringa mamma och fråga om hon bjuder på lite måndagsmiddag ikväll (: och ikväll ska jag passa barnen som jag brukar!

Av Sofie - 5 november 2010 13:28

   Packade allt det sista igårkväll och idag har jag med mig en stoor väska till jobbet för när jag slutar ska jag åka till Lottie :D Längtar så! En helg i Gränna kan inte bli annat än superroligt och mysigt! Med tanke på hur kul vi hade förra gången så undrar jag bara, kan det bli roligare?! :D Det tror jag att det kan bli och så länge det blir LIKA kul är jag toppennöjd ^^ Denna gången ska vi även ut på lite äventyr i skogen och det ser jag jättemycket framemot!

Av Sofie - 5 november 2010 12:00

En gärning!

 


Tre pojkar satt och lekte vid en vattenpöl och jag frågade vad dom lekte för något. De svarade då att de lekte MASKMASAKER, hemskt ju! Jag frågade om dom trodde att maskarna verkligen tyckte att det var skönt?! Äsch, dom bryr sig väl inte och det finns ju hur många maskar som helst, var svaret jag fick. Vi pratade en ganska god stund om hur maskarna kände det och hur vi skulle känna det om vi hade varit maskarna. Jag berättade också för pojkarna att det är maskarna som ser till att äta upp alla löv som ligger på marken och om det då inte finns några maskar så ligger löven kvar till våren och då kan inte maskarna bajsa så att vi får jord och då kan vi inte plantera något, så som träd, jordgubbar, potatis osv! Det tyckte en av pojkarna var bra för han gillar inte lök och det är bra att den inte kan växa. Men en av de andra pojkarna sa:
"Jag har nog ångrat mig, jag vill inte leka denna leken längre för jag älskar hellre jordgubbar"
Så det slutade med att dom bestämde sig för att göra en kompost istället :D Maskarna är ju inte särskilt söta, men de gör nytta!

Av Sofie - 4 november 2010 13:02

Nu ska jag hoppa ut i uppehållsvädret och jobba en halvtimme till (: sen kör jag hemåt, handlar lite på vägen, springer en runda och packar lite innan jag får finfrämande ikväll :D

Av Sofie - 4 november 2010 12:40

Ända sedan förra helgen när jag upptäckte att "nåt" bara stavas med ett T, har alltid trott att det stavats med två! Så tänker jag på det varenda gång som jag läser eller skriver det nu :P Man lär sig nya saker varje dag!


Har en supermysig dag på jobbet idag (: Lungt och skönt i morse, spelade spel och sydde lite! Jag och Jenny hade en toppenrolig lek och sångstund med de äldsta och efter det avslutade vi med en mysig samling med ljus och saga! Vi sjöng bla "utan varann skulle vi få fnatt" ur Pelle Svanslös julkalender! Super söt och fin ^^

Som ett nystan utan garn, som en leksak utan barn.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
som en bokstav utan bok, som ett tågvagn utan lok.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
Utan varann skulle vi få fnatt.
utan varann inte fatta ett skvatt,
inte hitta ett skratt.
Det vet varenda katt,det vet varenda katt
Som en lampa utan ljus, som en gata utan hus.

Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.
Som en tomte utan skägg, som en höna utan ägg.
Det skulle jag va utan dig, ingenting utan dig.

Av Sofie - 3 november 2010 14:15

Det kan inte bli bättre väder än när det är som värst - för då kan det bara bli bättre xD

Nu skiner solen igen (: det är verkligen rejäla skurar som öser ner idag!
Blev sen rast för mig idag, slutar inte förrän 18 men så här sent brukar det aldrig bli! Så de andra har redan börjat med mellanmålet, det är tur att vi inte är så många barn. Jag har bytat lite tider denna veckan så att idag ska jag stänga som jag brukar men sen i morgon ska jag öppna så jag hinner antagligen bara hem ikväll och sen måste jag gå och lägga mig för att orka upp i morgonbitti (: skönt att älsk är hemma ikväll också så vi hinner prata lite <3

"Nu ska jag gå hem!" Ropar en flicka medans hon springer mot en av sina kamrater. "Jaså, hur kan du veta det?" Frågar kamraten. "Jo för att min pappa har en grön jacka och nu såg jag att den gröna jackan kom och då ska jag gå hem, så nu säger jag hejdå till dig" ^^ sött!

Ovido - Quiz & Flashcards