Alla inlägg under oktober 2011

Av Sofie - 27 oktober 2011 16:05

Var bortom på både social- och beteendevetenskapliga biblioteket och på universitetsbiblioteket innan jag hoppade på bussen! Kände mig riktigt effektiv som hann med att gå fram och tillbaka och dessutom lämna, låna och hämta böcker på bara en kvart :P

Känner mig på något vis så stor när jag traskar runt därinne, på de stora biblioteken (: Att jag sen inte förstår så mycket av hur man hittar det man söker, att söka i hyllor och så vidare - det är en annan sak! Bara att jag - jag, Sofie går runt där och fixar det jag behöver fixa (: Får nån typ av kunskapskick, haha! för att jag faktiskt kan :)  Har alltid tyckt att Lund universitets bibliotek verkat så stort, pampigt och bara till för stora människor som är kloka och nu är jag själv där innanför dörrarna och känner mig superklok :D

  
En gammal bild 

Av Sofie - 27 oktober 2011 15:44

En mindre bra start på dagen!  Det var liksom det här med att åka kollektivt. Man kan inte riktigt styra över det och än mindre går det att styra över det väder som råder. Sprang i all hast till bussen men fick ändå stå och vänta. Den tjocka dimman som låg över den mörka morgonen orsakade förseningar för bussarna. Så pass mycket att jag missade tåget i Lund, hmpf :/

Pågatåget som skulle komma in tjugo minuter senare blev bara mer och mer försenat så det slutade med att jag tog Ö-tåget en timme efter att jag kom fram till Lund.. en tråkig väntan och frustration över att vi skulle träffas tidigare med gruppen för att förbereda det sista på redovisningen men nu missade jag den och nervösiteten börja smyga sig inpå. Men jag kom iaf fram lagom till tio minuter innan lektionen! Inget att göra åt det men en aning irriterande över att jag gick hemifrån tio i sju och är på skolan tio i tio!

Men men, redovisningen gick bra iaf :) och diskussionen som följde efter gav både inspiration och fler funderingar till tentan.

Fick vänta en halvtimme på tåget som när det väl skulle köra hade nåt tekniskt fel så jag tog pågatåget istället :) som dock tar lite längre tid och medförde därför att jag inte var i Lund förrän kl. 14.

Hahha :P alltså när jag tänker på det - jag har varit på resande fot mellan kl. 7.00 -10.00 i morse och sen mellan 12.30 - 15.00 nu i eftermiddag. Sammanlagt 5,5 timmats restid  för att gå i skolan 2 timmar - helt sjukt egentligen!

Av Sofie - 26 oktober 2011 22:32

Ingen dag är den andre lik.

Idag har jag inte kommit lika långt som jag hoppats. Men allt har sin gång och sin tid och emellanåt behövs det bara ett utrymme för extra tankar, funderingar och ny energi! På't i morrn igen bara :)

Jag tycker i vilket fall som helst att det är himla intressant och jag kan inte heller låta bli att tycka om den här utmaningen. Det ska ju vara lite klur och tröga gångjärn, annars är det ingen utmaning att ta sig över en tröskel!

En onsdagskväll framför tvn! Mer eller mindre den enda dagen jag ägnar åt tvn. Jag väljer mer omsorg att se de bästa programmen - "bonde söker fru" och "den stora matresan" :D Kalla mig vad man vill, tant eller tönt - strunt samma, jag tycker lika mycket om att titta på det iaf !

Klockan ringer fem så nu ska jag sova. Godnatt!

Av Sofie - 26 oktober 2011 18:35

"Det är tomt och kallt
När man delat allt
Och blir skilda åt"


  
Känns tomt

Är ofattbart
Fäller tårar
Håller om 
Det finns minnen


Vad märklig situationen var. Det var fint, betydelsefull och fridfullt men ändå så var det något som fattades. Jag vet vad som fattades och det känns ännu mer tomt att tänka på att det var därför vi var där.
Ett sista förväl skulle säkert många kalla det men inte jag.

Det finns inget sista.
Det enda som finns är saknad och längtan, saknaden av dig och längtan om att vi ses igen!
Vila tillsammans Morfar och Mormor
Vila  sida vid sida i frid



Av Sofie - 26 oktober 2011 14:45

Jajemän :) och vilken grupp sen!

Trivs superbra i den gruppsammansättningn vi har i denna kursen! Tycker att vi gör ett så bra sammarbete på lika villkor. Idag åkte vi allesammans hem till Ida och alla bidrog något gott att äta eller dricka så dagens plugg inleddes med en frukost tillsammans :D och sen jobbade vi oss effektivt igenom en hälsomodell för att lösa ett case! I morgon är det redovisning som gäller och det kommer säkerligen bli bra!

Av Sofie - 25 oktober 2011 21:00

SonnafieFilmkväll med Annelie :D och jag som trodde att jag skulle sitta hela dagen och kvällen med studierna och ändå ha jättemycket kvar. Men när kvällen närmade sig så kände jag att jag faktiskt kommit länge och hade fått gjort mer än jag trott - himla skönt! Blev en mycket bättre kväll än jag tänkt :D

Tidigare på dagen var jag på biblioteket och passade då på att låna lite filmer, de filmerna få man ju ha i sju dagar ^^ Så jag och Annelie bestämde oss för att se en av filmerna. Vi började först se "En kärleks historia", en av sveriges förta filmer i färg, inspelad 1969 :P hahha. Men tröttnade direkt så det blev "Julia&Julie" istället!  En glad och bra matlagningsfilm som är baserad på en verklig händelse (:

 

Av Sofie - 25 oktober 2011 16:29


Förhoppningsvis på rätt väg, det känns som rätt väg!

Livet är här och nu.
Solen skiner, hösten är den årstid jag trivs bäst i, känslan är fri och jag har ett rus av behagliga känslor som värmer inom mig! Jag känner mig nöjd och hoppas på en glödande fortsättning.

Av Sofie - 25 oktober 2011 10:00

Yes och Godmorgon!

Nu är jag äntligen igång :D känns skönt! Var uppe med tuppen i morse, gnuggade sömnen ur ögonen, tog en promenad i mörkret och laddade med lite havregrynsgröt och hallon. Och satte sen igång med att göra ett tappert försök att komma igång med tentan och det har jag gjort nu. Jag har inte kommit särskilt långt och är flera sidor ifrån att vara klar. MEN jag är på spåret iaf, har en plan, ett case och massa tankar så förhoppningsvis ska det gå vägen (: 
 

Hela morgonen har jag sjungit de här orden: "I¨m on the edge" i huvudet! Bara de orden och på nåt vis tycker jag att de passar just nu! Och det gör ju inget att jag tycker att låten är lika bra :D

Ovido - Quiz & Flashcards