Direktlänk till inlägg 19 februari 2012

Semlor

Av Sofie - 19 februari 2012 20:45

Finns det nåt godare?! :D Än en mjuk bulle fullproppad med mandelmassa och massa grädde, inte just nu i alla fall ;) Semlor är helt klart något av det absolut godaste jag vet!

 Mammas och mina hembakade semlor! En sats vanliga och en glutenfria :) vilken är vilken?! ^^
Fantastiskt goda och jag måste säga att jag blev verkligen positivt överraskad av de glutenfria, så mjuka och saftiga!


Glutenfria semlor (REKOMMENDERAS :D)
Ca. 14 st

  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 gram jäst för söta degar
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 50 gram smör eller margarin
  • 9 dl ljus, glutenfri mix (t.ex. 1 pkt Semper)
  • 1 dl maizena majsstärkelse

Gör så här:

  1. Smält smöret/ margarinet och tillsätt mjölken och vattnet. Värm till 37  grader.
  2. Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
  3. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tillsätt glutenfri mix och majsstärkelse under knådning, arbeta ihop till en smidig men lös  deg.
  4. Låt nu degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
  5. Ta upp degen på bakbord och dela i 14 bitar. Rulla till bullar och sätt av på  plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Pensla inte bullarna, då fukt lätt  löser upp ytan på bullarnas när de jäser.
  6. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
  7. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet hittade jag på: http://www.semlor.nu

Där det fanns en hel del massa olika semlor - kul att prova någon annan variant nån gång!  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 1 april 2012 17:37

Jag har verkligen ett stort frågetecken innanför pannbenet idag! Vad kallas det som är mittemellan idéspruta och idétorka?!Om man har en massa ideér, tankar och förslag men man kan inte komma fram till något vettigt överhuvudtaget. Jag hittar inget s...

Av Sofie - 31 mars 2012 23:15

Stök i mitt kök (: välkommen till min tre-rätters lördagen den sista mars 2012 ^^Att ta lång tid, fixa och dona för att sedan överraska och låta andra smaka - det tycker jag är rolig matlagning! Förrätt: Basilika glaserade morötter med lime&ingefär...

Av Sofie - 30 mars 2012 17:15


I det stora, gamla och vackra huset med högt till tak och ett väldoftande kök skulle det denna fredag vara tjejkväll (: I den mysigt, varma matsalen hälsades vi välkommna av värdinnan och slog oss ner kring det gröna bordet! Där vi stannade resten av...

Av Sofie - 29 mars 2012 16:45

till en början var det bara på insidan nu är smärtan både synlig och känslig för beröringIbland, vissa dagar, gör det mer ont än andra dagarSmärta är en del av livet och kommer så förbliDet är tungt att tänka och känna, ta emot ett besked och förstå ...

Av Sofie - 28 mars 2012 19:40

Sveriges Mästerkock :D Mitt enda favorit- och mest omtyckta tv-program! Och idag är det FINAL :D Såå spännande och jag kan knappt bärga mig! Josefine eller Sigrid?! Det är frågan och jag kan inte alls bestämma mig för vem jag verkligen tycker ska vin...

Ovido - Quiz & Flashcards