Alla inlägg under december 2011

Av Sofie - 20 december 2011 08:56

Hela mitt liv upptas av den här tentan just nu
eller
Hela den här tentan upptas av mitt liv just nu
Jag vet inte riktigt vilket som stämmer bäst, om det är samma sak egentligen
 eller hur och hur jag menar, det bara känns så!


Det enda jag tänker på fram och tillbaka, fram och tillbaka - det handlar om tentan :/ tänk att fyra timmar av mitt liv som kommer bestå av papper och kräva min uppmärksamhet, som inte ens har inträffat än - kan fylla hela kroppen med oro och nervositet mer än ett dygn innan. Tror att jag håller på att bli tokig!! :S Däremot så hoppas jag att den känslan finns nu innan och att jag därför kommer känna mig lugn som en filbunke i morgon när det verkligen gäller.


Jag hoppas och önskar att denna dagen bara försvinner i ett nafs, går lika fort så som alla andra dagar brukar göra och att det snart är morgon så att jag kan ge mig ibäg och få det gjort :)
Ser ändå framemot det på sätt och vis, är nyfiken och spänd precis lika mycket som jag är orolig och nervös!

Av Sofie - 19 december 2011 22:15

De två senaste dagarna har till allra största del bara inneburit plugg inför tentan!

Hela söndagen satt jag med datorn och böckerna framför mig, gick igenom allt och antecknade en massa.. Likaså har jag gjort hela dagen idag. Det känns som att jag inte har gjort ett enda dugg när man bara sitter och gör samma sak hela tiden.Samtidigt som det faktiskt känns som att en hel del har lagt sig nu och att det på nåt vis finns en röd tråd ^^ Det är väl himla tur att man så här två dagar innan tentan äntligen upptäcker sambandet med allt och får en större fösttåeler och själv kan se varför allt detta finns med i samma kurs!

Till lunch tog jag en paus och fick en dos av sötaste Li :D Det var välbehövligt för oss båda, fick pratat av oss litet, ätit lite, pratat ännu mer och skrattat en hel del!! Himla skönt att ha en vän som finns överallt och ingenstans i alla lägen ^^ För min del - en ljusglimt mitt i allt plugg som gav ny och mer energi!

 

Li förhörde mig lite på det som jag kände att jag inte hade grepp om men förhöret flöt på så då visste jag att jag kunde gå vidare sen :) och Mamma förhörde mig i närmare två timmar nu på kvällen och det kändes som att jag hade kläm på det mesta så jag får väl lita på det :) En dag till i morgon som ska innebära repetition innan det är dags.

Av Sofie - 19 december 2011 09:24

att vakna innan klockan ringer, sätta sig upp i sängen och ställa frågor till sig själv om frekvenser - det är inte okej :/


Jag har verkligen hängt upp mig på de här frekvenserna. Jag har svårt för att bortse från och acceptera saker som jag inte kan förstå, för att kunna ta det till mig så vill och måste jag kunna förstå innebörden och syftet med det men just nu så greppar jag inte vad definitionen på vad relativa frekvenser är..

Tog en lång paus från plugget innan jag la mig för att undvika de här "drömmarna" men det tycks vara samma sak varje gång det är tenta för min del, jag har ingen som helst ro så länge jag känner att jag kan det.

Och nu sitter jag här igen, repeterar och repeterar och upprepar allt :) förhoppningsvis har jag klart för mig vad de relativa frekvenserna är innan jag ska sova ikväll.

Av Sofie - 17 december 2011 16:03

Kläder, smink, smycken, hår och packa väska - fixades i en rasande fart tillsammans med Li och sen gav vi oss iväg på Badtunne - fest :D En helt lugn och trevlig fest!  Det är mysigt att bada tunna så här års, alldeles jättevarmt i vattnet och kallt i luften (: Nästan på för varmt emellanåt!

En lyckad fredagskväll som avslutades med en mysig och kylig promenad mitt ute i ingenstans på väg till bussen, lite nattamad och en god natts sömn ^^

Av Sofie - 16 december 2011 16:00

Då var det minsann fredag igen (: Ingen skola idag, så det blir hemmaplugg för hela slanten! 
Hela dagen med fokus på statistik och biomedicin.
Det känns verkligen som att det är mycket som man ska få med, lära in, koppla ihop och mest av allt få att fastna i minnet. Och det är nog mitt absolut största problem just nu - att få allt att stanna kvar i huvudet! Jag tycker inte alls att det är lätt att ta in genom att bara läsa.. och känner hela tiden att jag inte vet var jag ska börja och är rädd att jag missar nåt!
Men det är bara att köra på, öva, skriva och läsa och hoppas på det bästa (: Det närmar sig med stormsteg. Jag längtar på sätt och vis tills den 21, för att då ska tentan äntligen bli gjord men samtidigt så bävar jag för de fyra timmar och de uppgifter jag ska lösa.. En nervös utmaning med skräckblandad förtjusning!  

Av Sofie - 15 december 2011 20:37

Jag ska faktiskt gå raka vägen och lägga mig nu! (: De senaste dagarna har innehållt så mycket, mys, plugg, skratt, prat, mat och ännu mer plugg så nu säger sömnen att den vill ta lite plats i mitt liv! Eller ja, ganska mycket tror jag för ögonen går knappt att hålla öppna.

Om mindre än en vecka är det tenta och om lite mer än en vecka är det Julafton :D så det gäller att ladda batterierna!  

Av Sofie - 14 december 2011 21:30

   Jullovet har börjat!
Med en alldeles utmärkt start!

Begav mig hemom en liten sväng, lämnade av skolväskan och fixade till mig lite (: Lite uppfrächad skyndade jag iväg till bussen med ny energi och nyputsade skor ^^ Träffade Markus på bussen och framme med bussen styrde vi stegen mot inköpet av kvällens middag - flygande jakob :D Lagade mat och hade en genom-mysig kväll!

En perfekt start på mitt jullov, så lungt och skönt hela kvällen rakt igenom! En kväll som jag verkligen behövde, att bara sitta ner tsm, ta det lungt och egentligen inte orka göra något var det bästa (:


En stjärna!

Av Sofie - 14 december 2011 16:00

Upp i ottan och gå igenom ännu mer inför tentan - plugg, plugg och ännu mer plugg!
Tog en lagom paus till lunch, sprang en runda och städa lite innan plugget skulle fortsätta, för framåt eftermiddagen knackade Michan på dörren :D Över en kopp kaffe skulle vi sätta igång men kom inte så långt innan maten, satte igång att prata en massa om allt möjligt istället! När kvällen väl kom var vi riktigt effektiva, lika delar skratt och plugg under fyra timmar som gav otroligt mycket :) Med ännu mer prat så blev det även fyra timmars sömn!


  

Heltrevligt att ha en heldag med en kombination av ny vänskap och ny kunskap!

Ovido - Quiz & Flashcards