Alla inlägg under december 2011

Av Sofie - 24 december 2011 13:45

Önskar er alla en fröjdefull jul <3



 
Av Sofie - 23 december 2011 19:15

Julmys hos och med familjen Hansson!
En tradition som är minst lika mysig och traditionell som alltid

  

Kvällen bjuder på räkmacka, badtunna och sist men inte minst julklappsleken :D
En kanon-start på julhelgen och julfirandet!
Det är verkligen en speciell och mysig känsla när vi ses allihopa!

Av Sofie - 23 december 2011 13:00

Lillebror Björn är hemkommen över jul :D gladast för det!
När jag fick reda på att Björn skulle komma hem har jag längtat ännu mer till julen. Tiden går fort och det känns inte som att det var så längesen vi sågs men när jag fick syn på Björn och gick mot honom så kunde jag inte hålla mig från att springa och bara krama Visste också att mamma skulle bli lika överraskad som glad. Sprang hem och in genom dörren, sen dröjde det inte mer än en minut innan det knacka på dörren och mamma öppna (: utrop av lycka!  
Mamma trodde inte sina ögon och att vi hållt det hemligt för att överrska!
Så bäst att bara sitta en stund tillsammans och veta att julen är nära och tillsammans med alla kära!


 


Av Sofie - 23 december 2011 10:45

Dagen julafton, en dag med sång och julstök!

Mycket planer för den här dagen (: Och hade tänkt att hinna med det mesta innan jag skulle iväg och sjunga på en julbön! Men jag fastnade vid julkalendern med låång frukost och stickning ^^ sprang en runda och gjorde mig snabbt klar för att springa bort till ålderdomshemmet och sjunga!  Det känns verkligen som att det blir uppskattat när man kommer och besöker de äldre och sjunger för och tillsammans med dom (: En ljusglimt i juletid!

Då fick resten helt enkelt vänta till eftermiddagen och jag fick göra det som tiden räckte till ^^ Pepparkaksmusli, inläggning av sill och en tur ner på byn innan kvällen fick fortsätta hemma hos Hanssons med Julmys!

Av Sofie - 22 december 2011 00:30

Gav mig ut på stan för att hjälpa tomten med det sista klapparna ^^ De flesta klapparna var redan klara men alla ska ju inhandlas och framförallt tänkas ut. Det svåraste av allt är ju att veta vad man ska ge i julklapp! Förvånansvärt fort blev jag klar med inköpen, två affärer och till sist lite glögg sen tog jag bussen hem (:

Kom hem och fikade med mamma (: Tog det så lungt som man bara kan göra! Det är verkligen LOV på riktigt när jag känner att jag kan göra precis vad som faller in för stunden, eller iaf att det finns utrymme för det! Jag hade bestämt mig för att städa lite grann och handla så det fick jag gjort lite lagom innan mamma och jag laga mat - räkgryta med grönsaker!

Julklappsinslagning för hela slanten, hela kvällen :) När man väl sätter igång tar det sin lilla tid och ändå blev jag inte klar innan det blev dags att sova!

 

Av Sofie - 21 december 2011 17:30

Tentan är gjord!

Jag kan andas ut och äntligen känna lugn över att den är gjord (: Jag har iaf gjort vad jag kunnat och förhoppningsvis mitt bästa också! All nervösitet och spänning gjorde sitt men jag hoppas att det inte påverkade mitt tänkande allt för mycket. För min del var det en påfrestning att sitta där och ta in allt samtidigt som jag ville ge allt. Nu vet jag ju iaf hur det går till att skriva en salstenta så nästa gång är jag förhoppningsvis mindre nervig (: Vilken lättnad, kan inte släppa tanken på hur slut min kropp känns och att det kändes helt okej när jag gick ifrån salen!

Nu är det ÄNTLIGEN JULLOV :D

Önskar hela klassen en välförtjänt ledighet och en härlig jul efter en bra första termin tillsammans!

Av Sofie - 20 december 2011 21:46

Nu är det verkligen det sista..
De sista timmarna och allt det sista är gjort.
Nu kan jag inte mer göra, det är bara att tuta och köra (:

I morgon är det dags för första salstentan.
Jag kan inte lära mig mer, det finns varken möjlighet, tid eller chans till att något ytterligare skulle fastna.
Jag har packat väskan, gjort i ordning "energi" som jag ska ha under skrivningen, ställt fyra olika alarm om jag mot förmodan skulle snooza mer än vanligt, checkat att jag har allt det viktiga och läst igenom allt en sista gång!

Känslan jag har just nu är mest av ledsamhet och oro. Över att jag inte kommer känna att jag kan det. Så länge jag har känslan av att jag kan och att jag känner mig nöjd med min insats så är jag lugn. Men den känslan kan jag inte få förrän i morgon och tiden dit känns oändligt lång. Jag är glad att denna dagen är över och att jag äntligen ska sova.. försöka sova iaf. Denna dagen har bara varit fylld av väntan och åter väntan.

Rent ytligt känner jag mig mer och mer lugn. Men att tankar och hjärna kunde kräva så mycket energi och göra av med så mycket kraft, det visste jag knappt. Trots lugnet så har jag ingen ork. Jag orkar inte tänka på något annat än det som jag absolut måste tänka på, orkar inte ens ge en tanke åt vad jag ska ha på mig och jag orkar än mindre bry mig om vad jag egentligen valt för kläder.. det är läskigt att tankar styr så mkt. Egentligen känns det som att jag inte tänker alls längre, vilket känns väldigt konstigt och inte alls likt mig :P
Den inre stressen och känslan gör sig allt mer påmind på utsidan. Jag vet att det säkert låter helt överdrivet och det är det kanske också.. men det känns som nåt stort och det är faktiskt så att jag trodde att jag skulle vara nervös men jag trodde faktiskt inte att jag skulle känna mig utmattad, trots att kroppen har full funktion och hjärnan går på högvarv så känner jag mig tom. En häftig känsla men jag längtar deffinitivt till i morgon :) Att få känna som vanligt igen och börja tänka!

Nu är det dags att sova, ladda batterierna och koppla av!

Av Sofie - 20 december 2011 15:00


Nej, inte tomteverkstad här inte, men pluggverkstad till varje pris :D
En salig röra med papper, kladd, böcker, ljus, suddi, dator, vatten, noter och pennor men den största röran och absolut mest aktiva verkstaden pågår i huvudet :P


  

Ovido - Quiz & Flashcards