Alla inlägg under december 2011

Av Sofie - 13 december 2011 19:30

En riktigt mysig och gosig Lucia-kväll med Luciatåg på tv:n och årets godaste Lussebullar!


 

Thinking of you

Av Sofie - 13 december 2011 12:33

Önskar er alla en härligt glädjefylld och stämningsfull Lucia!


 


Luciadagen är absolut en av mina favorit dagar, en av de mest mysiga och stämmningsfulla dagar!
Lussade för mamma i morse med kaffe och pepparkaka på sängenOch i skolan fick vi se ett Luciatåg som några ungdomar kom och delade med sig av till oss - så fint och vackert.  


Se Lucia, sig påminner
att få roa er en stund
Om hon er vid hälsa finner
i denna aftonstund

Av Sofie - 13 december 2011 12:15


Denna videon är verkligen väl värd att se :) Låten är riktigt bra och dansen är svår att sätta ord på men fachinerande på nåt sått. Kvinnan är 84 år och mannen är 25! Vi fick se den i skolan med tanken om hur vi bevarar vår kroppshälsa och kvalitet!

Av Sofie - 12 december 2011 21:02

Trots en hel dag i skolan så fick jag lite ny energi på bussen på vägen hem (: så jag hoppade av och handlade lite på vägen hem. När jag kom hem tog jag mig för att efter eget recept och eget hitte-po att prova göra Pepparkaks-musli :D Om jag får säga att det själv så blev det inte alls tokigt faktiskt! Ska prova den på riktigt till frukost i morgon (: Gjorde också lite vanlig musli ifall inte pepparkaks skulle bli god och sen satte jag igång att steka lite sill :P gottigott!

Tycker det är supermys att stöka runt i köket (: éfter lite middag med sillen och mamma har jag nu pluggat en stund och känner i hela kroppen att den skriker efter lite luft och rörelse - så det får bli en snabb sväng i löparskorna innan jag ska krama kudden :) och inte glömma ställa klockan som jag gjorde igår!

I morgon är det lucia och elva nätter före jul :D Tjohej!

Av Sofie - 12 december 2011 20:43

  


En heldag i skolan idag. Hade föreläsning om fysisk aktivitet och dess samarbete och påverkan av kost och sömn! Det är verkligen himla intressant och något som alla borde ha mer kunskap om! Det handlar ju helt enkelt om hur vi kan må bra och vilka faktorer som påverkar varandra och slår ut varandra (: Så det känns verkligen som att förmiddagen både var inspirerande och givande!

Såg filmen "Mona Lisas Leende" - en himla fin film och med ett vackert kvinnligt budskap som än idag passar in. Jag trodde att jag hade sett den men det hade jag nog inte så jag blev bara positivt överraskad (: Än en gång så måste jag säga att jag trivs såå bra och glädjs och inspireras av allt vi läser och har läst hittills :D



Soluppgång

Dagens nyttiga vetande:
På morgonen behöver vi blått ljus
På kvällen behöver vi rött ljus


Solnedgång
 

Av Sofie - 11 december 2011 20:18

Dagen har verkligen gått fort. Och ändå så vet jag inte riktigt var tiden har tagit vägen.
Det enda jag gjort idag, är mer eller mindre pluggat heela lång dan! Fick tillslut ihopa 35 sidor om epidemiologi och statistik,  så nästa offer som jag ska överfalla blir biomedicinen och sen nu är det bara repetition som gäller för hela slanten ända fram till tentan!  

Jag tycker visserligen att det är intressant men jag trodde inte att jag skulle orka med att sitta med allt hela dagen, men med lite små pauser då och då och variation i arbetet så har jag inte ens reflekterat över klockan.

Pratade med pappa och lillebror Björn på Skype samtidigt :D Häftigt att man kan prata flera stycken från olika ställen! Saknar dom båda så det var mysigt att få en liten pratstund <3 Härligt att det snart är jul - det är absolut en familjemys högtid och det tycker jag verkligen om (: 

Trötta ögon och tungt huvud, så nu säger jag godnatt!

Av Sofie - 11 december 2011 17:00

Var det inte första advent nu precis? :/ hmm.. Man ska inte skynda genom livet men har livet rätt att skynda förbi mig?!
Mysigt att tända de tre ljusen och räkna ner till julen, friden, ledigheten, familjemys och kanske lite grann till julklapparna ^^

 

Av Sofie - 10 december 2011 18:15

För en gång skull bestämde jag mig för att bara vara hemma en lördagsom denna - hemma utan några planer och bara vara utan någon annan än med mig själv (: Hur bra som helst, så lungt! Tror att de dagarna är lika viktiga och välbehövliga!


 

Snackade med Li en stund i teleluren (: otroligt att man alltid har lika mycket att prata om och det känns sällan som vi hinner prata klart och ändå så hörs vi så ofta - men det gillas ^^ Tog en liten tupplur för att minimera tröttheten lite efter en natt med lite sömn (:  drog på joggingkläderna så fort jag vaknade - behövde ltie ny energi och då passar det alldeles utmärkt att springa av sig lite och få lite ny luft efter en sovstund :) Sova och springa är två av mina favorit-ting i vardagen :P Det hjälper och stärker så mycket !




Resten av kvällen satt jag med näsan i böckerna, eller snarare datorn för att återigen försöka samla på mig så mycket kunskap som möjligt inför den kommande tentan! Inte det roligaste nöjet en lördag, men samtidigt så gör det mig inget att plugga en lördagkväll och hitta på nåt roligt en annan kväll. Det där med namnen på dagarna spelar väl inte så stor roll om det är en lördag eller tisdag - det viktigaste är ju att det känns bra just här och nu (:

Ovido - Quiz & Flashcards