Direktlänk till inlägg 13 april 2011
Pasta med räkor i grönt och rött
Ingredienser
2 portioner
Tid ca 20 min
ca 50 g kokt pasta
ca 400 g oskalade räkor
1 röd paprika
1/2 squash
1 Vitlöksklyfta
ca 50 g färskost, tex Bonjour
ca 1/2 dl vatten
salt
cayennepeppar
citron - rivet skal + lite pressad saft
Några kvistar persilja
Gör så här:
1. TIna och skala räkorna. Lägg de skalade räkorna i en skål.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Skär paprikan i tärningarna, squashen i halva skivor och finhacka vitlöken.
4. Hetta upp matfett i en stekpanna och fräs upp paprika, vitlök och squash några minuter.
5. Rör ner färskosten och tillsätt så mycket vatten som det behövs för att det ska bli lite såsigt.
6. Lägg sist i räkorna som bara ska bli varma.
7. Smaka av med salt och cayennepeppar.
8. Strö rivet citronskal, några droppar saft och hackad persilja över. Servera till den nykokta pastan.
TIPS!
Tina räkorna utbredda på en tidning, det tar ca en timme. För snabbare tining, spola räkorna i durkslag med hett vatten en knapp minut och sedan under kallt vatten. Lägg ut på tidning och skala så snart det går
Jag har verkligen ett stort frågetecken innanför pannbenet idag! Vad kallas det som är mittemellan idéspruta och idétorka?!Om man har en massa ideér, tankar och förslag men man kan inte komma fram till något vettigt överhuvudtaget. Jag hittar inget s...
till en början var det bara på insidan nu är smärtan både synlig och känslig för beröringIbland, vissa dagar, gör det mer ont än andra dagarSmärta är en del av livet och kommer så förbliDet är tungt att tänka och känna, ta emot ett besked och förstå ...
Sveriges Mästerkock :D Mitt enda favorit- och mest omtyckta tv-program! Och idag är det FINAL :D Såå spännande och jag kan knappt bärga mig! Josefine eller Sigrid?! Det är frågan och jag kan inte alls bestämma mig för vem jag verkligen tycker ska vin...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|