Alla inlägg den 14 april 2011

Av Sofie - 14 april 2011 23:27

Du och jag
Idag är det samma datum, 14/4 som det var för fyra år sen när vi träffades för första gången! Det är helt otroligt att tiden har gått så fort, att det har hänt så mycket på fyra år mest av allt. alldeles underbart att vi har delat de här åren tillsammans.

Tack älskling för fyra fantastiska år


Jag skulle kunna skriva tusenmiljarder ord och beskrivningar om min kärlek till dig och hur glad jag är att vi har varann! Att du finns i mitt liv, hur mycket du betyder och hur mycket jag älskar dig. Men de orden är bara till dig och inte till någon annan!
 


Jag älskar dig

Av Sofie - 14 april 2011 22:32

Det är så härligt när det blommar
Det är vackert, färgglatt och doftar gott

   
               Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid
kom med, kom med på vandrings färd i vårens glada tid
     

Av Sofie - 14 april 2011 16:30

Gjorde mina sysslor och sen slog jag mig ner med en kopp kaffe för att avnjuta veckans program av Sveriges Mästerkock! Jag har sagt det innan och jag säger det igen - bättre program finns inte, det är helt klart mitt favoritprogram och jag längtar lika mycket efter varje progra m (:

Tråkigt nog så var det näst sista programmet den här veckan. Samtidigt som det också är otroligt spännande! Nu är det bara två tävlande kvar, Louise och Jennie och jag vill ju såklart veta vem som vinner på samma gång som jag inte vill att programmet ska få ett slut!

Jag hoppas till 100 % på att Lousie vinner :D Jag tycker deffinitivt att hon är värdig vinnare! Hon lagar mat med känsla, inlevelse och passion och dessutom så har en väldigt fin personlighet och verkar så lugn och säker! Jag hade helst sett att hon fick möta Åke i final för jag tyckte att han förtjänade en finalplats, samtidigt tror jag det blir mer spännande med Jennie. Hon är nog en större motståndare faktiskt. Jennie är väldigt duktig och ambitiös men pga av hennes attityd så faller hon som kock i mina ögon! Så heja, heja, heja Lousie :D

Av Sofie - 14 april 2011 14:29

Jag tror att jag ofta fastnar för detaljer. Jag ser gärna det lilla i det stora innan jag lägger märke till helheten. Inte alltid men i vissa sammanhang och situationer som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Det kan nog både vara positivt och negativt. En del gånger så kan det säkert finnas en fördel att till en början bara se det lilla, en annan gång kan det nog vara bra för bara mig själv och inte för någon annan och vissa gånger så missar jag nog en hel del genom att inte se helheten förrän senare. Jag uppmärksammar gärna det lilla och försöker få det att växa, ta plats och låta det stryka över sådant som inte är lika vackert. Jag gör liksom ibland en slags djupdykning i saker och ting, jag låter mig hänga kvar vid en detalj och fördjupar mig i den ända tills jag är redo att låta den vila och ta till mig resten. Det är oftast en liten positiv detalj som jag stannar vid och blir sedan förvånad när jag får en inblick i helheten och förstår att den inte är lika sann och snäll som bara en liten del. Och det är kanske just därför som jag ofta väljer att se det lilla i det stora! Jag vill njuta av det fina och oskyldiga innan jag tar till mig allt som finns i sammanhanget, där verkligheten inte är något annat än både bra och dålig. Jag tror att det är viktigt också, att inte alltid se till helheten utan att plocka ut de finaste och godaste bitarna för att få ut det bästa istället för att låta sig utsättas för alla delar, även de delar som inte är av större värde och intresse för just en själv. Jag tror att jag ofta både tänker på detaljerna och rent konkret ser dom och även pratar om detaljer (: Det är nog så som jag är och det trivs jag rätt bra med!




Det kan säkert låta som svammel och kanske inte så lätt att förstå vad jag menar. Men det är inte riktigt det är som är meningen och det behövs verkligen inte. Det är inte alls så djupt som det kanske kan låta. Jag ville bara skriva av mig lite om en tanke jag fick. Kanske en lite suddig och änsålänge ogenomtänkt tanke som därför inte heller är så lätt att beskriva. Men efter ett försök så får jag själv lite mer klarhet men känner samtidigt inte heller ett behov att få rätt på den just nu, det är liksom en sån där tanke som kommer och går och som kanske växer med tiden eller bara försvinner (:

Ovido - Quiz & Flashcards