Alla inlägg under maj 2011

Av Sofie - 20 maj 2011 21:45

Spenatpaj med fetaost

 

Ingredienser
Pajskal:
2 dl sojamjöl
1 dl havrekli
100 g smör

Fyllning:
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
250 g fryst eller färsk spenat
150 g fetaost
2 ägg
1,5 dl valfri riven ost (ex. parmesan)
1,5 dl mjölk
salt och peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader

Pajskal:
1. Mät upp sojamjöl och havre kli och blanda ihop.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandning och knåda samman till en fast men lite klibbig deg.
3. Tryck ut pajskalet i en pajform och nagga med en gaffel.
4. Förgrädda i ugnen ca 10 minuter.
Fyllning:
1. Tina spenaten.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. 
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök.
4. Tillsätt spenaten och fräs ihop i några minuter.
5. Fördela fyllningnen i det förgräddade pajskalet och smula fetaosten över.
6. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar och häll det försiktigt i formen.
7. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Tills pajen stelnat och fått fin färg!

Ta ut pajen och låt den svalna något och servera sedan tillsammans med en god och frisk sallad!

Av Sofie - 20 maj 2011 21:30

Hade tur och kunde åka med snällaste Jenny hem från jobbet (: Cyklade hem och var hemma och pratade en liten stund med älsk sen ringde det på dörren och då kom Annelie :D


Vi var riktigt duktiga och lagade en supergod spenatpaj med fetaost! Vi fixade till en god sallad som vi hade till pajen (: Tyvärr så tog pajen lite tid och blev inte klar innan älsk skulle iväg så han hann inte äta med oss.


  
Lagom mätta efter pajen så tog vi en lång promenad genom vår finfina by :) Gick bla en sväng över skolgården där vi gick i mellanstadiet. Brukar inte gå där och det var jättelängesen jag gick förbi, så det var kul att se hur det har förändrats (: och hittade en fantastisk syrenstig :D  avslutade promenaden med att handla lite glass som vi tog med oss hem och mumsade på med varma hallon och maränger ^^ såg lite på filmen "the social network" - vi hängde inte riktigt med i filmen, var nog lite för trötta för en sån film :P


  
En supermysig och trevlig fredagskväll (: massa prat!

Av Sofie - 19 maj 2011 21:15

Fläskpannkaka

  
Ingredienser
4 porioner
1 pkt stekfläsk 350 g
50 g smör
8 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
250 g naturell keso
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär fläsket i bitar.
3. Lägg smör i en långpanna eller en ugnssäker form och sätt in i ugnen tills smöret är smält. Fördela fläsket på det smälta smöret och stek i ugnen ca 10 minuter.
4. Vispa ägg och tillsätt grädde, ost, keso, salt och vitpeppar och häll över fläsket.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Servera med rårörda lingon och sallad

Jag gjorde en halv sats i en mindre form, pannkakan blev ganska mörk och tunn men smakade förvånansvärt inte bränt utan snarare väldigt krispigt och salt! Smaken blev över förväntan (:

Av Sofie - 19 maj 2011 20:45

Jobba, handla, laga mat, promenera, dansa och springa (:

Hade tur och fick åka bil hem idag när jag slutade klockan ett (: Älskling skulle hem från plåsterhuset och blev hämtad av hans mamma och det passade lagom för dom att plocka upp mig när de skulle köra från stan! Toppen (:

Jag hade tänkt handla efter jobbet och det skulle älsks mamma också så jag slapp cykla med alla varorna utan kunde åka bil hem med allt! Så jag sparade en massa tid den här eftermiddagen på att åka en massa bil istället för buss och cykel ^^ Eftermiddagen blev mycket längre! 

Känns alltid skönt att vara hemma tidigare än tänkt (: Även om klockan inte var mer än halv fyra så var vi båda jättehungriga så jag satte igång att göra fläskpannkaka! Sen bara tiden rusade iväg :P Tog en promenad och gick sen till dansen :D

 Finfina blommor som jag mötte på promenaden!  

Körde veckans andra löppass för denna veckan efter dansen :) Kände mig ganska trött efter dansen, sådär sovtrött liksom men fick lite ny energi när jag väl kom igång och börja springa! Sen blev jag lika trött igen när jag kom hem så jag somnade alldeles direkt när jag la huvudet på kudden!!  

Av Sofie - 17 maj 2011 21:45

Det är alltid lite frustrerande att vakna och veta att man ska inte jobba men att man kan bli inringd, det skapar en viss stress. ´Jag vill och hoppas att de ska ringa, men jag vet inte om det kommer att göra, och om de gör det vilken tid blir det isf och om de inte ringer hur ser dagen ut då?! Så ofta känner jag att fram tills jag nästan helt säkert vet att de inte kommer ringa så vill jag bara ta det lungt och inte göra nånting för att vara beredd (: Och det gjorde jag idag också!

Det blev ju som sagt inget jobb denna tisdagen då, men har jag inte jobb så skaffar jag mig ^^ inget betalt jobb, men något att göra iaf xD Och det gjorde även denna lediga dag!!

Jag satte ingång att röja ännu mera i klädkammaren :P jag hade fått in allt som skulle få plats men nu skulle jag bara få lite ordning på det, så jag slängde ut allt igen och fixade en bättre ordning och möblerade om lite grann ^^ Men tröttnade efter ett tag så tog på mig joggingkläderna och gav mig ut lite, åt lunch och röjde klart!!

Handlade lite mat på eftermiddagen och tog med mig matkassen hem till mamma och lagade mat till mamma och bror :D Mozzarellafyllda biffar med paprikasallad!!
Det blev gott och vi hade en jättetrevlig kväll tsm!

Av Sofie - 17 maj 2011 15:30

Yes äntligen!! Äntligen kom jag ut på mitt första löppass på länge :D
Efter en låång förkylning och envis näsa så känns det nu som att kroppen är tillbaka i rätt position igen och det känns toppen!!

Så idag, trots att regnet vräckte ner så hoppade jag i skorna och sprang ut på ett löppass :D Fit For Fight igen så nu jäklar kör jag! Det kändes riktigt bra, jättetaggad och nöjd med prestationen!

Löppass:
5 min rask gång
25 dubbelhopp
2x25 knälyft
2x25 hälsparkar
3x10 utfall
3x10 enbensböj
3x10 knäböj
20 min löpning
5 min rask gång

Löpprogrammet som jag följer är på sammanlagt 12 veckor och med tre pass i veckan. Nu började jag på vecka 8 igen efter mitt förkylningsuppehåll och ser verkligen framemot att få köra de sista veckorna utan stopp :D

Av Sofie - 17 maj 2011 09:34

Startade dagen med två tjocka tröjor, regnjacka och en promenad i skogen SÅKLART :D Inget kan stoppa mig från en uppvaknande morgonpromenad! Jo faktiskt, åskan kan stoppa mig men det är nog det enda i väderväg iaf ^^

Inget jobb idag heller, möjligheten och förhoppningen att de skulle ringa fanns fortfarande efter att jag kom hem vid halv sju efter min promenad (: Men icke, ingen som ringt idag heller! Morgonen blev därför en lugn sådan i soffan medans jag "väntade" på att de kunde ringa!!

Nu ska jag starta dagen en andra gång :P nu när jag vet hur det blir med jobb eller inte! Börjar med lite musik att dansa till ^^

Av Sofie - 16 maj 2011 20:13

Vid tolv tiden plingade telefonen till med ett sms från Sandra där hon meddelade att hon var framme vid busshållsplatsen och väntade där på mig (: Jag min klant visste att sandra skulle vara framme 11.40 men tänkte i mitt huvud att det var Tolv och förtio istället för tjugo i tolv :p så när klockan var 11 trodde jag att jag hade mer än en timme på mig, men ack nej men jag hann ganska bra ändå (:

 
Mötte upp sandra och traskade hem till mig där vi fixade lite god lunch - kycklingsallad med hembakat bröd! (: Det blev en ritkigt trevlig eftermiddag med mycket prat (: Tack tack Sandra !!

 

Ovido - Quiz & Flashcards