Alla inlägg under november 2011

Av Sofie - 14 november 2011 22:20

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och läsa de sista sidorna i "Kungens rosor" av Moa Martinsson (:

Lite avkoppling och lite bloggande efter en dag fylld av läsning. Jag har bara läst och läst och läst, en himla massa. Med en liten paus i mitten där jag tryckte in en efterlängtad jogginrunda :D och en senare paus - promenad med mamma! <3

Nu är jag alldeles trött och har en alldeles full vecka framför mig med fyra dagar i skolan, mycket mer läsning, uppgifter och helst av allt ska det fastna också :) men förhoppningsvis har jag så mycket epidemiologi och statistik i huvudet nu att några poletter kommer ramla ner i morgon :P haha!

Sweet dreams!

Av Sofie - 14 november 2011 21:11

Fullrulle överallt och ingestans :P

Mitt uppe i allt, familj, vänner, skola och allt vill jag hinna med och helst lite till :D
Men ibland räcker inte tiden till men jag finner mig i stunden och nöjer och njuter av det!

Så det har blivit allt för lite tid för att hinna skriva, vissa saker får man helt enkelt bara låta bli för att hinna nåt annat istället. En liten uppdatering? Ja varför inte (:

Av Sofie - 13 november 2011 22:00

Morgon och frukost med pappa, Milo och Lillebror Rasmus (:

Satte mig med böckerna ett tag efter frukosten och försökte förstå mig på Epidemiologi och få en hyfsad koll över vad närmaste veckan kommer inefatta! Efter nån timmes plugg tog jag äppelpaj-fika-paus och pluggade en liten snutt tilll innan det var dags att göra sig klar :)

Fars dag idag ju :D och Milo kom med det fantastiska förslaget att se bio! Så Pappa, Rasmus, Milo och jag åkte iväg och såg Tintin i 3D!! Så himla bra och en perfekt Fars dag :D Tintin är dessutom ett urbra Pappa-minne för mig sen jag var liten, vi tiitade alltid på Tintin filmer hos pappa!!

Åt middag tillsammans och körde sen pappa bil hem till mamma :P där pappa tog tillbaka bilen! Men skoj att få köra lite när jag inte har egen bil, passa på när tillfälle ges!

 

Av Sofie - 12 november 2011 22:00

   Godaste!


Jag älskar traditioner, den svenska maten och däribland gåsen :D
Milo har fyllt år och bjöd därför till Gåsamiddag! Till min stora lycka (: jag frågat om det blev gåsamiddag för att det har det blivit ibland i samband med kalas och farsdag. Och jag undrade också för att jag själv tycker det är så gemytligt, gott och ville gärna hjälpa till och få vara med - se och lära!

    


Tyvärr så hade jag inte möjlighet att komma dit tidigare och vara med att göra vid gåsen. Men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen (: Gåsen blev jättegod och med all dess tillbehör - mina favoriter är äppelbitarna och katrinplommonen som tillagats med gåsen! Och självfallet ska det vara äpplepaj till efterätt - gärna smulpaj av havregryn och såklart med vaniljsås :D

  

Det blev en ritkigt festlig kväll :) Verkligen trevligt! Avslutade kvällen med att spela spelet "vilda gester" - Tinas och min favorit! Och vem vann, Tina och jag såklart :D tillsammans med Emelie och David!



Tack älskade ni, Pappa och Milo <3 Fina ni är!

   


Av Sofie - 11 november 2011 11:15

Jag var bara tvungen :P att ta en bild på mig själv denna dag - 2011-11-11 när klockan slog 11.11
Ingen bra bild alls, men det bjuder jag på bara för att jag tog den just då :D
Här är jag med Tjockaste halsduken för det var lite kallt i klassrummet.

 

En liten stund i skolan med lite mer biomedicin (: en sväng på ÖB och hem för lite mer plugg och lite fix inför kvällen! Bjöd in en hel drös och skickade ett spontant sms till alla blandade härliga vänner för att ha lite filmkväll :D många var redan upptagna, lite synn men får nog prova en annan gång med lite mer framförhållning :P
Men det blev mysigt ändå :D Vi blev iaf fyra styckern och fick sett två filmer och hade viktigast av allt - en bra kväll tillsammans, tack söta ni!!

Av Sofie - 10 november 2011 21:30

En hel dag med bara Biomedicin :) Det är riktigt intressant faktiskt, nu så här när jag kommit in i det!
Av att bara läsa på schemat att vi skulle ha Biomedicin gjorde mig först lite orolig och jag hade inte riktigt koll på vad det var. Men att lära sig hur kroppen fungerar, hur den är uppbyggd, vad den behöver och påverkas av är riktigt spännande!

Efter en hel dag 9-15, och egentligen skulle vi sluta 16 så var jag ganska trött i huvudet! Hade tur som fick åka bil med Andreas hem som skulle på samma håll precis samtidigt som jag kom fram med tåget så jag slapp åka buss (: Passade på att läsa lite till nu när jag var hemma mycket tidigare än jag tänkt och skyndade sen iväg till dansen ;D

Skönt att komma ifrån böckerna på kvällarna och verkligen göra saker som är roligt - dansa är det bästa :D Roliga danser nu och snart sitter dom ordentligt!


Av Sofie - 9 november 2011 21:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Sofie - 9 november 2011 08:55

 
 

Det gör ont. Jag vet att jag säger det ofta, klagar och jämrar mig över något som kanske inte alltid märks men tyvärr så gör det mer eller mindre ont allt som oftast. Vissa dagar känns det mer och andra mindre, vissa dagar bryr jag mig inte, känner mig van och tänker att det är en del av min vardag. Andra dagar känner jag mest uppgivenhet och frustratrion. Jag kan inte minnas och jag vet inte längre hur det känns att ha en mage som inte ständigt gör sig påmind i form av någon smärta. Att ha ont i magen och ha det ständigt medför också rädsla - rädsla över att inte veta och alla tankar det för med sig men framförallt finne en rädlsa av att tillslut kanske inte bli trodd och bara verka tjatig. Till min stora glädje har jag inte upplevt det utan känner snarare ett stort stöd och alltid lika lyssnad på av både vänner och familj. Det betyder jätte mycket!

Efter många undersökningar och läkarbesök känns det ibland hopplöst.. och jag frågar mig varför?
Varför känns det så här när det inte "finns" någonting? Eller, varför hittar man ingenting?

Så idag hoppas jag verkligen att jag kommer få ett svar!
Det kvittar vad, hur eller varför bara det är ett svar!

Ovido - Quiz & Flashcards