Alla inlägg under februari 2011

Av Sofie - 17 februari 2011 12:06

Sitter just nu med datorn i knät och har det bara alldeles lugnt och lyssna på Absolut alla hjärtans dag!

Jag har pluggat mycket denna veckan och har bara fyra uppgifter kvar som ska vara klara innan veckan är slut, vilket känns väldigt bra! Så därför unnade jag mig lite sovmorgon i morse ^^ och lite ledig tid nu på förmiddagen!

Men jag ska nog plugga lite iaf, det är mycket bättre att ligga lite före och kunna göra det i lugn takt. Skulle jag då stöta på något problem så har jag ju lite tid till godo (:

Ikväll ska jag hämta barnen, fixa lite mat och förhoppningsvis en sväng inom Ikea innan jag kör vidare till Lusanne där jag ska på au-pair trätt (:

Av Sofie - 17 februari 2011 11:32

Det var alla hjärtans dag i måndags och tiden den bara springer sin väg (: Både på gott och ont! Och än en gång har uppdateringen här fått stå till sidan. Men som vanligt så ska jag nu göra en mass-update xD Jag tycker det är roligt att skriva och vill gärna göra det men när det inte hinns med så känns det som ett måste och då blir det inget nöje med det så därför skriver jag hellre mer när jag har tid :) Hade också tänkt försöka få med lite bilder! Jag har tagit en massa fina bilder med den nya kameran men när jag skulle lägga in de lyckades jag inte :/ tråkigt! Får be min snälla, duktiga pappa om hjälp :)

Av Sofie - 16 februari 2011 22:15

Som alltid så var ju barnen lediga igår när det var onsdag (: Vi hade en "vanlig" förmiddag med frukost, film, dans och promenad som flöt på fantastiskt bra! Vi var i god tid, ingen stress, glada miner och väldigt trevligt!


Efter lunch satte jag mig vid datorn och pratade en snabb stund med sötaste älsk! Tänker på dig <3 Gav mig ut på en joggingrunda (: hade egentligen tänkt att springa två varv för att vara lite extra flitig ^^ men kände mig alldeles kall och frös efter ett varv så det kändes inte som en god ide!

Bänkade mig vid datorn för att plugga, plugga :P känns som att det är det enda jag gör nu på min lediga tid. Det känns som att jag lär mig mycket och att jag har koll på det jag ska kunna, då är det värt att lägga mycket tid. Men samtidigt är det tråkigt att inte hinna med så mycket annat. Längtar hela tiden efter att kunna i lugn och ro fördjupa mig i min bok ^^

Lagade morotspannkaka på kvällen :) som vi åt tillsammans när barnen och mamma Ingrid kom hem efter att ha varit iväg hela eftermiddagen! Jag har kommit på att jag tycker verkligen om att laga mat och vill bara lära mig mer och mer om olika ingredienser, rätter, kryddor, sallader och koksätt (:

Fortsatte med franskan och pratade en låång stund med mamma på skype :D vi säger alltid att vi inte behöver prata så länge denna gången och att det inte ska bli så sent men ändå lyckas det bli så :P tycker iaf mycket om att prata med mamma!

Av Sofie - 15 februari 2011 22:45

I tisdags blev jag väckt av en liten pojke som skulle säga hejdå för att åka till dagmamman och av en liten flicka som jag skulle passa på förmiddagen (: Vi fikade lite och klädde på oss, sen spenderade vi resten av vår tid på förmiddagen åt att leka med Barbi ^^ lekte själv en massa med Barbie när jag var liten, det är mysigt och i det stora hela så handlar det mest om att byta kläder och kamma hår!

Resten av dagen ägnade jag åt att plugga på min franska! Kände att jag körde fast lite och rörde bara ihop en massa :S man kommer nog till såna punkter lite då och då men förhoppningsvis släpper det igen - repetera, repetera och repetera så reder det sig (:

Hämtade barnen efter skolan (: lekte med Barbie lite till och lagade mat!

På kvällen pratade jag med underbaraste älskling på skype! Det är verkligen guld värt att kunna prata lite då och då i veckorna! Tänker så på dig <3 Längtar efter att få komma hem till dig, bara se dig och ta dig i famn!

Av Sofie - 14 februari 2011 23:37


Idag är det ju
Alla Hjärtans Dag!



Idag har jag tänkt lite extra-extra mycket på alla dom där hemma som jag tycker så mycket om. Bara tänkt på er, undrat hur ni har haft det, hur era alla hjärtans dag sett ut, om ni haft det bra och om ni smakat nån choklad ^^
Det är så mysigt med alla hjärtans dag - med allt fint som finns och själva tanken med att uppmärksamma kärleken! Det görs ju visserligen dagligen men en dag då alla gör det. Hade inget hellre velat vara hemma hos min stora kärlek en dag som denna! Jag har tänkt på dig hela dagen och så gärna jag velat vara hos dig! Och att det dessutom är en av våra dagar idag också! Jag tänker på flygande jakob och på choklad <3

Hoppas ni alla haft en hjärtligt bra hjärtedag!

  

Av Sofie - 14 februari 2011 23:29

Idag har det verkligen varit fullt upp, från morgon till kväll!
Men det är skoj tycker jag, när det händer mycket och framförallt som idag - när jag känner att jag hinner med allt som jag hade tänkt och det med goda marginaler. Då känns det bara roligt och bra att göra mycket när jag har fått gjort allt som jag tänkt mig (:

Jag startade dagen med min nya favorit och mycket tidkrävande sysslesättning - att plugga franska! Det är mycket att plugga och 20 timmar i veckan låter inte så mycket men det är ganska mycket faktiskt i praktiken! Sen tog jag mig för att städa lite och springa en runda. Åkte iväg och handlade lite mat och avslutade handlingen med en typisk fransk mc donalds burgare - alltså ett typ baguettbröd med burgare, sallad och en rockford-ostskiva! Smakade gott och inte alls så mycket mc donalds (:

Cyklade en runda och handlade en alla-hjärtans-dag bukett till familjen (: strök lite tvätt och ritade tillsammans med barnen innan jag började med maten! Och efter att vi ätit körde jag iväg till Lusanne för att sjunga i kören och nu sitter jag här och ska alldeles snart lägga huvudet på kudden!

I natt sov jag mer gott än på länge (: hoppas att jag gör det i natt också!
Natti natti! 
 

Av Sofie - 13 februari 2011 23:15

Igår vad det marknad i Divonne (: Precis som det är alla söndagar här!
Jag flummade runt på datorn, och pluggade franska innan jag gjorde mig klar och tog cykeln ner till stan för att gå en sväng och trängas bland allt annat folk och hundar på gatorna och titta lite på marknaden! Jag tog ingen lång sväng men lyckades förälska mig i en finfin väska som fick följa med mig så det är jag mycket nöjd med ^^ Det är lite mysigt att gå där och titta, det är en fin marknad tycker jag!

Jag fortsatte att plugga när jag kom tillbaka efter min tripp (: passade lille Maxime en liten stund. Vi var ute och lekte på gården bland traktorer, bollar, spadar och alla djur som tydligen säger vovovov allihopa oavsett om det är en katt, hund eller kossa :P 

På kvällen kom det lite gäster hit så det bjöds på pizzabakning för barnen och jättegod mat för oss vuxna! Det var en trevlig kväll!
Och innan jag kröp ner och la mig för en god natts sömn så pratade jag lite granna med mamma och älskling <3 saknar er!

Av Sofie - 12 februari 2011 23:50

I stora drag så har min dag sett ut så här:  

  • Jag har börjat läsa den andra boken i millenium-serien, spännande!
  • Varit på utflykt i Montreux, underbart fint och verkligen en mysig plats! Skulle kunna tänka mig att semestra där en sommar!
  • Ätit himla god Fransk Thai mat ^^
  • Och tittat på solsidan!

    Det känns som att det har varit en väldigt lugn dag, som bara flutit på i sin egen takt och låtit tiden fyllas med fina vyer, spännande tankar och god mat!
    Nu ska jag avsluta min dag med att fortsätta läsa i den spännande boken (: Sov gott!
Ovido - Quiz & Flashcards