Alla inlägg under februari 2011

Av Sofie - 6 februari 2011 23:00

Idag blev jag väckt av två glada barn som kom in och berättade för mig att det var så fint väder idag också ^^


Igår var det verkligen strålande vårväder ute (: jag var ute och sprang en runda sen satt jag i solen jättelänge och bara njöt av den härliga värmen. Senare på kvällen följde jag med på en liten promenad i kvällssolen. Men så fort solen försvann så blev det genast kallare!


Och idag har det varit minst lika fint väder (: Innan lunch följde jag med familjen upp till en skidort som ligger ca en halvtimmes bilväg härifrån! Flickan går på skidskola där. Vi åt lunch där upp i den strålande solen med utsikt över all snö! När flickan sen var i skidskola så åkte vi lite pukla och tog en lift upp till en topp där utsikten var fantastisk :D över byar, åkrar, sjöar och allra längst bort - de mäktiga alperna! Solen gassade riktigt bra där uppe och det kändes nästan som sommarvärme :P


När vi kom hem sen kände jag mig ganska trött (: konstigt att man kan bli så trött av något så behagligt och välmående som sol och frisk luft! Tog det lite lungt innan vi åt och sen la jag barnen som nu sover gott i sina sängar.


Har precis pratat med mamma så nu ska jag också krypa ner i min säng och titta på solsidan på playen innan jag somnar (: i morgon har jag mycket jag vill hinna med!

Av Sofie - 5 februari 2011 21:16

Min tanke och min plan för dagen var att jag skulle sätta mig här vid burken och göra en uppdatering av den senaste veckan (: eftersom att jag inte har haft tillgång till internet så har det inte funnits möjlighet att blogga och skriva ner allt som händer och har hänt! På sätt och vis har det varit en avkoppling att inte behöva tänka på att jag dels vill eller ska sätta mig vid datorn för att skriva, surfa, svara, chatta och prata men det har också varit en frustration och en tomhet att inte ha kunnat göra det när jag själv velat. Det är lätt att man skapar sig ett beroende och ett måste att sitta vid datorn varje dag, att uppdatera och skriva av sig så på så vis har denna veckan gett mig en inblick att kunna koppla av och göra annat och andra saker som inte behöver förknippas med datorn! Tyvärr har jag verkligen saknat att framförallt inte kunna prata obegränsat och när som helst med mina nära och kära <3 och även att bara få skriva. Jag tycker verkligen om att bara slösa en massa ord och få ur mig allt - eller egentligen bara en liten del. Få ur mig de mest ytliga och lämna plats för de tankar som jag vill och behöver ha för mig själv!

Däremot har jag inte riktigt följt dagens planer (: jag hade ett mål att jag skulle ha fått klart en massa inlägg om vad som hänt den senaste veckan. Det har varit strålande solsken idag så jag kunde bara inte motstå att vara ute i det fina vädret istället för att sitta inne! Och att umgås och vara social är viktigare i stunden än att sitta insjunken här, uppdateringen har helt enkelt fått vänta lite till. Jag har hunnit med ett inlägg och roligast av allt - äntligen fått pratat med mamma och älsk på skype :D Det är jag himla glad över för den här veckan har faktiskt mot slutet kännts ganska ensam och långt borta med tanke på den lilla kontakt med de där hemma! Men nu börjar denna dagen gå mot sitt slut och jag känner inte alls för att skriva fler inlägg ikväll. Så jag ska istället se solsidan och ta tag i en mass-uppdatering en annan dag (:

Tjingeling pling och trevlig helg!

Av Sofie - 5 februari 2011 16:52

 Efter att jag varit hemma en hel, lång, underbar helg då jag varken hade tid eller framförallt inte vilja i att sitta vid datorn så fick jag inte skrivit om allt roligt som hände under helgen. Och det följt av en vecka utan internet och inte heller då kunnat skriva något så har jag nu gjort en REJÄL uppdatering för den senaste tiden :P

YES

Av Sofie - 5 februari 2011 11:15

ÄNTLIGEN FUNGERAR INTERNET OCH TELEFONEN :D

Ingen är gladare än jag! Utan internet och telefon i en hel vecka innebär att kontakten med de där hemma har varit mycket liten vilket är mycket tråkigt!
Att vara utan internet i en vecka, är det semester eller en plåga? :P
Jag har verkligen saknat att få prata, chatta och skriva med alla, att blogga, kunna kolla runder och kännt mig stressad över räkningar men nu ÄNTLIGEN FUNKAR DET!
Jag ska ge mig ut på en liten joggingrunda i det härliga skinande vårväder som kommit och sen ringa mamma :D och sätta mig här igen och antagligen förbli sittandes hela dagen ^^

Av Sofie - 3 februari 2011 16:45

 Upp och hoppa tidigt för att fixa frukost, väcka barnen och få iväg dom till skolan! Det är inte helt lätt att komma in i allt och beräkna hur lång tid allt tar (: men vi kom i tid och allt gick bra!


När jag kom hem igen gav jag mig ut på en joggingtur i det fina vädret! Jag var ganska trött efter gårdagen, och en lite orolig natt. Med tanke på att jag var ensam med barnen under natten så somnade jag nog inte riktigt ordentligt av oro för att de skulle vakna och att jag inte skullle hör dom. Så jag vilade mig lite på dagen och läste en hel del (: Ibland undrar jag hur det är att vara förälder egentligen :P just det här med att vara trött. men jag tror att man växer in i det då på ett mer succesivt sätt än som barnvakt liksom!


Hämtade barnen efter skolan (: lekte, fixade mat och åt och därefter kom mamma Ingrid hem! Jag tog det bara lugnt på kvällen!

Av Sofie - 2 februari 2011 16:45

Verkligen en HEL dag med barnen idag (: från morgon till kväll!


Barnen väckte mig på morgon,vi åt frukost tillsammans och gjorde oss klara! Eftersom att det var onsdag så brukar vi ju åka iväg på dans på förmiddagen men idag fick vi reda på att dansen var inställd så vi stannade hemma och tittade klart på "Lotta på bråkmakargatan" som vi börjat titta på innan (: Jag tycker det är toppen att barnen älskar atrid lindgrens filmer lika mycket som jag xD Efter filmen körde vi ner till sjön, där vi sparkade sparkcykel och åkte rutchkana en liten stund innan det var dags för lunch (: Lunchade och satte oss sen i bilen igen för att åka till Lusanne och gå på barn-träff för svenska barn! Mycket trevligt, snälla människor, roliga lekkamrater och tårta var vad träffen bjöd på!


Båda barnen var väldigt trötta på vägen hem så de somnade i bilen men med facit av den här dagen var det nog bra eftersom att kvällen blev ganska sen! Vi kom hem och lagade mat tillsammans. Satte oss i soffan med maten och tittade på "Barna i bullerbyn" som jag hade lovat ^^ Tog lite paus i filmen och borstade tänderna så att barnen kunde hoppa direkt ner i sängarna sen!


Barnen somnade gott efter en lång dag (: och jag kände mig alldeles slut i huvudet så det tog inte så lång stund förrän jag också somnade! Vi hade en härlig och trevlig dag tillsammans som tog all vår energi!

Av Sofie - 1 februari 2011 16:45

Vaknade upp efter första natten i frankrike sen jag kom tillbaka! Jag sov gott och var nog ganska trött efter att ha åkt hemifrån igen. Det tar liksom mentalt på krafterna. Det känns iaf bra att vara här igen samtidigt som jag självklart längtar mycket hem. Hemlängtan och saknaden finns liksom med hela tiden (:


Jag hade en lugn ledig dag, tittade på film, gick en promenad, tittade lite i franska böckerna och bara gjorde sånt som föll mig in! Det kändes skönt att vara ledig och bara vara för mig själv lite (:


Hämtade barnen efter skolan och lekte en stund när vi kom hem innan det lagades mat och åts (:


Pratade med älskling i telefonen på kvällen eftersom att internet i funkade! Det är bra att det inte är så himla dyrt att prata i mobilen. Det känns tomt om det blir långt mellan gångerna när jag pratar med älsk <3 Det är värt mycket att bara prata!

Ovido - Quiz & Flashcards