Alla inlägg under februari 2011

Av Sofie - 12 februari 2011 01:00

Jag har mega ont i baken nu !
Efter att ha suttit ner större delen av dagen och kvällen så kan jag knapp sitta längre, känns det som iaf.


De senaste dagarna har jag kännt mig lite stressad över den här franska kursen. Det visade sig vara mer uppgifter än jag trott och de visade också sig ta mer tid än vad jag hade väntat mig. Och jag har inte riktigt hunnit att sätta mig ner och komma in i det ordentligt så jag hoppades verkligen på att få komma in i "pluggandet" idag och att få bockat av det som ska vara klart denna veckan och mest av allt känna att jag lär mig något nytt!


Jag började dagen med att så fort jag vaknade slängde jag upp datorn i sängen och gick igenom det jag gjorde igår och kollade igenom facit för att se om jag klarat det. Och det blev goda resultat på det vilket gjorde att jag kände mig taggad till tusen att fortsätta plugga, lära och komma igenom det :)


Men innan jag satte igång så åt jag frukost och gjorde jobbet för dagen - städade lite (: och tog mig ut på en joggingrunda i den fortfarande så härliga solen! Det är alldeles lagom varmt/kallt att springa nu (: Rabblade i huvudet så mycket av de franska fraser som jag kunde komma ihåg samtidigt som jag sprang :P


Tillslut satte jag mig här för att riktigt fördjupa mig och sjunka in i mina franska studier, göra mina närvarouppg och lämna in skriftliga uppg. Och här har jag suttit sen dess :P har gjort lite avbrott för att hämta barn, äta mat och bäst av allt pratat med älsk <3


Nu känner jag mig äntligen lugn över kursen (: det känns som att det flyter på! Och jag känner mig framförallt nöjd med de arbete jag lagt ner idag! Ärligt talat tycker jag att det är roligt att plugga ^^ så länge jag har tid! Jag har gjort allt som skulle vara gjort denna veckan och dessutom gjort uppgifterna för mån och tis till nästa vecka (: nu ska allt bara repeteras men det tar jag i morgon!


Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng och njuta av de sista sidorna i min bok och äntligen få reda på hur det slutar (: jag känner mig stolt över att jag har lyckats hålla mig ifrån boken idag trots att det bara är typ 20 sidor kvar ^^


Sov sött!

Av Sofie - 12 februari 2011 00:57

Under min suttna tid här idag har jag också fått upptäcka och lära känna musik från den belgiska sångerskan och låtskrivaren Lara Fabian! Det är musik passar mig mycket bra!
Här är en av låtarna som jag fastnat för idag


Av Sofie - 12 februari 2011 00:46

Jag bara älskar dom!
Jordnötter är godare än godast - alltid!



När jag tänker Jordnötter så tänker jag först och främst på min underbara pappa    som så länge jag kan minna älskat och jordnötter och gör det fortfarande!
Därefter tänker jag på Farmor och Farfar - de hade alltid jordnötter på deras ovanvåning och även en liten grej som såg ut som en gammal kaffekvarn men i den stoppade vi jordnötter istället ^^
Oh sist men inte minst så tänker jag på Dumbo - den där lilla söta elefanten som kommer med storken (: äter han inte jordnötter? med skal på?

Inte bara det att de är goda (: det finns så mycket fint som jag assosierar till av bara tanken på jornötter!

Av Sofie - 10 februari 2011 23:45

Jag och flickan Andrea hade en ensam dag idag (: så idag var det hon som sött knackade på dörren och väntade på att jag skulle säga kom-in! Det var strejk, vilket lärarna i skolan har lite då och då så hon fick vara hemma.


Vi började dagen med lite frukost, en lång sådan (: men vi hade ju ingen brådska och det blev trevligt att bara sitta och småprata lite! När vi ätit klart klädde vi oss finfina för att åka till staden Geneve som ligger i Schweiz.


Vi parkerade och sen strosade vi runt på gatorna, kikade lite, snubblade lite, promenerade över broar och pratade en massa och hade hur trevligt som helst!! Vi avslutade vår tripp på stan med att möta upp mamma Ingrid för att äta lunch tillsammans. Jag åt något som heter något i stil med chotes. Det var iaf bröd som var gratinerat tillsammans med skinka i vitt vin och massa smält ost (: En riktig kaloribomb skulle man kunna kalla det men det var väldigt gott! Det är så roligt att komma ut och se "världen" runt omkring, prova ny mat och se nya platser!


Efter den trevliga lunchen gick jag och Andrea tillbaka till parkeringshuset där vi ställt bilen. I parkeringshuset finns det en galleria så innan vi letade upp bilen tog vi en snabb sväng inom där för att se om vi kunde hitta ett hårband som jag skulle kunna köpa (: det börjar bli för varmt att springa i mössa! Och gissa vad vi hittade?! :D JO, den mest fina och söta "Tjejaffär" jag någonsin sett :D jag och Andrea var helt förtrollade i säkert en timme där inne! Där fanns allt - smycken, klämmor, smink, snoddar, parfym, nagellack, ja allt som man som tjej kan smycka sig med! En jättefin affär så jag tror inte att det var sista gången jag besökte den ^^ Vi hittade hårband och även lite läppbalm till oss båda!



När vi kom hem slog vi oss ner i soffan och tittade på mer om oss barn i bullerbyn och drack hemmagjord apelsinjuice med kiwi (: jag fixade maten och en fruktsallad till efterrätt medans de barnen och mamma Ingrid hämtade pappa Simone. Vi åt tillsammans och sen satte jag mig här på mitt rum för att plugga franskan.


Jag satte mig här vid nio och nu är klockan halv ett (: så mellan ca nio och tolv har jag pluggat och förhoppningsvis kommer jag nu komma ihåg hur man presenterar sig, räknar till 10, frågar hur någon mår och sjunger broder jakob ^^


Hade tänkt mig att gå upp tidigt för att få mycket tid att plugga i morgon. Men inte trodde jag att det skulle bli så här sent så hoppas att jag orkar upp iaf (: Natti natti!

Av Sofie - 10 februari 2011 23:30

Efter en lyckad promenad på stan skulle vi slutligen köra ut från parkeringshuset. vi hoppade in i bilen och körde mot "sortie" (utgång tror jag :P) och kom fram till bommen och den lilla lådan där man stoppar i sin biljett. Jag stoppade i biljetten som man trycker ut när man kör in och just som automaten börja pipa och lysa rött kom jag på att jag inte hade betalat - vilket man ska göra med den lilla biljetten innan man kör ut :S satan!

Jag tittade bak och på den lilla stund som jag stått där hade jag inte bara lyckats med att få en bil bakom mig utan en hel köö :P att backa tillbaka och betala som jag först tänkt var inte längre ett alternativ! Så jag stoppade i kortet igen och när bilen bakom började tuta klev jag ur bilen och gick bak till honom och sa lite försiktigt att jag inte visste vad som hände och att jag inte förstod vad som var fel. Det visste jag ju egentligen men jag kunde ju inte stå där och säga det till honom så jag frågade om han kunde tänka sig att hjälpa mig. Jag ville bara komma fram till att han skulle berätta för mig hur jag skulle göra och var jag kunde betala för det var ju det som var problemet att jag glömt.

 Han följde med mig till lådan och tryckte på en knapp för att ringa support för att få hjälp och han presenterade sitt ärende med att han hade en europe vid sin sida som inte kom ut, tyd (: han stoppade i biljetten och tittade storögt på mig och utbrast - men har du inte betalt?! - Nää! Svarade jag och såg allmänt frågande ut. Han suckade och pekade åt vilket håll jag skulle gå för att kunna betala så jag sprang dit med en hel köö efter bilen som bara väntade på mig.. stressigt och pinsamt! Men också lite kul :P eftersom jag egentligen visste men att man kan klara sig på att vara lite dum och från ett annat land!

Så det kan gå ibland (: nu kommer jag inte glömma det fler gånger iaf!

Av Sofie - 9 februari 2011 23:15

På onsdagarna är barnen ledig från skolan så igår kom det en liten söt pojke och knackade på dörren och ropade Fuffi ^^ Vi såg lite film medans vi mornade oss och väntade på att flickan också skulle vakna! Hade en lugn och härlig förmiddag och frukost tillsammans, gjorde oss klara och körde sen iväg för att lämna flickan på dansen (: medans hon dansade så tog vi en promenad i stan i den varma vårsolen! När vi sen kom hem var det lunch dags och fortsättning på filmen som vi såg på morgonen!

Tiden går fort när man har roligt (: och jag tycker att onsdagarna går alltid så himla snabbt, jag hinner knappt vakna förrän det är lunch känns det som :P hihi! Det är mysigt och roligt att vara tillsammans med barnen!

Den härliga vårsolen kan jag bara inte motstå (: det är underbart med sol och en lagom behaglig värme! Så efter lunchen satte jag mig i solen med en kopp te och min älskade bok av Stieg Larsson som tyvärr snart är slut - tur att det finns två till ^^ Men när teet var slut och jag haft en trevlig pratstund så tog jag på joggingkläderna för att springa lite :D och wei vad skoj det var idag. Undrar om det beror på vädret eller om det var för att jag sprang efter lunch och inte frukost som jag brukar?!

Sen hade jag inte tid med mer aktiviteter och så utan jag fick sätta mig med min franska (: det är spännande tycker jag, men samtidigt också ganska svårt! Det känns som att jag snappar upp en del men det stannar liksom i huvudet. Det där med uttalet är det allra, allra svåraste!

Läste godnattböcker för barnen på kvällen och stoppade om dom (: och sen fortsatte jag med min franska och pratade en god stund med sötaste mamma i headsetet på skype (: härligt att prata en massa. Det var längesen vi pratade länge och mycket <3

Av Sofie - 8 februari 2011 23:24

Igår startade min distanskurs i Franska som jag ska läsa via NTI skolan!
Jag hade så fullt upp med allt jag hade att göra igår så missade att det var igår som kursen skulle börja :S har hela tiden tyckt att det var så långt kvar tills dess men så igår när jag satt i bilen på väg till Lusanne så slog det mig vilket datum det var och att det skulle vara något alldeles särskilt med det datumet och det var det ju! Men det var ingen fara med att jag hade missat det för så fort jag kom hem registrerade jag mig och så var det klart (:

Så nu ska jag alltså börja plugga franska - spännande!
Jag började att kolla igenom alla papper ännu en gång idag och läsa igenom alla viktiga dokument som ska läsas inför att börja kursen. Det är himla bra för inne på inloggningen finns det för varje vecka en studieplan vad man ska göra dag för dag! Det kan vara till stor hjälp tror jag (: men man måste också såklart ha god självdiciplin och verkligen göra det!

Jag fick iaf gjort en hel del idag och det känns bra (: Jag fick också svarat och skickat lite mejl som har legat och väntat nu när internet inte funkade! Cyklade en runda runt omkring här på småvägarna, tog med mig min lunch och hade lite picknick tillsammans med min kamera och min otroligt spännande bok (: hur mysigt som helst och verkligen 100% vårkänsla :D

Jag känner mig nöjd med min dag idag (: tycker om när jag känner att jag har fått gjort mycket! Avslutningsvis så har jag pratat med älskling en lång stund på skype! Så härligt att bara sitta och prata en massa om allt och inget och det kändes verkligen som att vi gav varandra tid idag fast att det blev sent (: men det är verkligen värdefullt för det är inte så ofta som vi kan prata någon längre stund! Älskar dig <3

Av Sofie - 7 februari 2011 20:15

Jojomensan igår tog en ny vecka, vecka 6 sin början! Det är inte klokt vad tiden den bara går, jag kan inte förstå att det är en vecka sedan jag var hemma!

Igår hade jag fullt upp hela hela dagen :D Jag började dagen med att sköta mina sysslor och när jag var klar med det så gav jag mig ut på en liten träningsrunda! Har gjort upp ett litet träningspass som jag ska försöka köra några dagar i veckan (: det är lite roligare att ha lite mer att göra än att bara lua runder ^^

Jag skyndade mig att bli klar efter min träning för att ringa till min fantastiska vän Helene :D Som alltid så är det så roligt att prata med dig, så givande, uppmuntrande och glädjande. Och med tanke på att vi lyckades få ihop en samtalstid på tre timmar så säger det ganska så mycket om att det deffinitivt inte är tråkigt att prata med Helene!!

Efter samtalet skyndade jag iväg till skolan i den härliga vårsolen :) termometern visade som mest 30 grader i solen igår!! Helt fantastiskt :D Hämtade barnen och såg lite film innan vi åt tsm. Och sen efter maten lånade jag bilen och körde till Lusanne för att prova på att sjunga lite i kören där (: det var väldigt trevligt! Jag blev först alldeles förskräckt när den första människa jag såg, såg ut att vara i 80 årsåldern. Så jag tänkte NEJ shit vad gör jag här men som tur var så var hon ensam om att hålla den åldern :P 

Hann prata en snabb liten stund med älsk men inte mer än så! Känner att jag saknar dig otroligt mycket <3 Jag kan få såna där älskling-ryck när jag känner att jag vill bara träffa dig NUNUNUNU meddebums! Såna ryck kunde jag få även innan men då visste jag att jag skulle få träffa dig på kvällen och nu dröjer det flera dagar! Hoppas att vi kan pratas mer än annan dag (: Saknar dig!  

Ovido - Quiz & Flashcards