Alla inlägg under april 2011

Av Sofie - 6 april 2011 20:03

Just nu håller jag på att läsa boken Bara vanligt vatten av författaren Kajsa Ingemarson - en bra och trivsam författare! Jag har tidigare läst små gula citroner av henne, det var en lättläst och ganska enkel bok, om vardag, lagom händelserik och trevlig!

I Bara vanligt vatten får man träffa och lära känna författaren Stella Friberg som precis har börjat att författa sin tionde bok om en privatdetektiv vid namn Franciska Falke som levde under 1800-talet! Stella är en spännande karaktär, sluten och målinriktad och aningen bitter! Man får följa hennes väg såväl i arbetet som i privatlivet. Det är verkligen en trevlig bok som är precis lagom. En bok som man inte kan få för mycket av för när man minst anar det så händer det något som man inte väntat sig. Samtidigt som det är en bok som man på ett ganska enkelt sätt kan lägga åt sidan men också vilja återvända till!

Av Sofie - 5 april 2011 22:40

  Helt SOL klart :D hahah!


Vädret här är VARMT! Det är fantastiskt att känna att våren gör sällskap, nästintill sommar faktiskt. Idag har det varit närmare 25 grader och strålande sol!


I förmiddags var jag ute på ett löppass med lite styrka (: Det kändes hur bra som helst, jag var iaf snabbare denna gången än förra - vilket betyder att jag kom en längre sträcka på samma antal minuter! Jag är så glad för min löparklocka som lätt och behändigt hjälper mig att hålla koll på minuterna och sekunderna ^^


Fixade lite städning och sen slängde jag mig ut i solen på en filt med lugnet i ena handen och boken i den andra! Det är så avkopplande att bara ligga i solen, andas, lyssna till allt och låta tankarna flöda (:

Av Sofie - 5 april 2011 22:11

Jag har haft en supermysig och behaglig helg hemma än en gång (:

Det har visat sig att jag tycker allra bäst om och det känns som att jag hinner njuta mest av min visstelse hemma om jag inte har allt för mycket på schemat. Utan att jag hinner vara och känna att jag finns i nuet när jag väl är hemma! Det är nog det viktigaste, att jag kan glädjas åt stunden och finnas där och då!

Tyvärr så finns det ju så mycket som erbjuds under helgerna som jag dessvärre inte hinner med och helt enkelt inte vågar planera in med risk för att det ska bli för mycket och för rörigt så att jag inte hinner med!

Den här helgen känns det som att det var extra mycket som hände (: Kalas till höger och vänster, fikor och många som jag alltid vill hinna se när jag är hemma! Tyvärr så hinner jag inte så mycket på tre dagar och denna gången kändes det nästan som att jag tackade nej till en hel del för att jag dels inte visste med tiden och för att jag inte ville behöva välja, göra någon besviken och välja bort!

Men bara för att jag väljer att INTE göra något, INTE träffa någon osv, så betyder det deffinitivt INTE att jag väljer BORT! Det är viktigt att komma ihåg (: Ni finns alla i tankarna!

Denna helgen bestod av sådant som jag verkligen kände att jag ville och behövde göra! Att fira älsk - skulle jag gjort förra gången om det inte varit för att jag blev sjuk bla. Och att äta hos mamma har varit bestämt sedan länge liksom träffen med Jenny! Däremellan hade jag inte kunnat trycka in så mycket annat, tiden för att bara vara hemma-hemma, fixa och packa måste också finnas!

Tiden är begränsad! Det finns inte så mycket av den tid man skulle behöva på just rätt tillfälle ibland (: Och det är väl något av allt som driver oss i livet också!

Kort sagt, jag känner mig väldigt nöjd med helgen som jag hade där hemma (: lite ledsen samtidigt över att jag inte fick med mer av det som fanns att välja på! MEN det viktigaste för mig är att alla ni vet att jag inte valde BORT er, alltså ni är inte mindre viktiga för mig än vad ni var innan <3

Av Sofie - 4 april 2011 21:14



 

En lugn morgon - gjorde mig klar, pussa och väckte älsk och stängde väskan sen körde snälla älsk mig till Hyllie där jag tog tåget vidare till Kastrup. Jag kom precis i lagom tid till att checka in och gå igenom säkerhetskontrollen innan det var dags för boarding! Det är skönt när det flyter på och vänte tiden blir kort och ändå inte stressigt, jag var nog i det senaste laget ^^
Det känns alltid lite tomt att åka ifrån mitt "hemma" och jag saknar det mycket!

Att flyga med allt vad det innebär med tåg, väntetid, in-checkning, boarding. säkerhetskontroll osv känns nästan som att åka buss numera! Med andra ord - det känns ganska enkelt och jag vet hur det funkar. Det är bara det att det tar lite längre tid och kräver mycket väntetid men annars är det ju enkelt!

Så jag är alltså tillbaka i det franska landet nu efter ännu en fantastiskt underbart skön hemma - helg! Efter lite försening så lyfte flyget och nu sitter jag här i sängen och ska snart sova! Har packat upp och gjort iordning, ätit med familjen och deras kära mormor som är på besök, pratat med älsk <3 Ringt och gratulerat sötaste Ina och nu småpratar jag med mammsen!

Så i morgon ska jag berätta om hur fantastisk min helg har varit!
Jag längtar redan till nästa!

Sov gott <3

Av Sofie - 3 april 2011 22:30

En skön sovmorgon blev början på min söndag!
Jag älskar att sova :P Och att framförallt sova tills jag vaknar av mig sjäv!


Vaknade och mornade mig i soffan tillsammans med älsk innan jag stekte lite pannkakor till frukost (: Gjorde mig klar och satte igång att baka en american apple pie och koka egen vaniljsås som jag hade med mig till mamma på kvällen!



För på kvällen promenerade vi hem till mamma där vi blev bjudna på Revbenspjäll med potatis och grönsaker :D Såå himla gott och som jag älskar det! Jag tror att Revben är något av det godaste jag vet! Jag har sagt till mamma att jag så gärna ville att hon skulle laga det till mig så vi blev egentligen ditbjudna förra gången jag var hemma men då blev det inte riktigt med plats så det blev denna gången istället :D den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge - så sant så!

En mysig kväll och när solen gått ner traskade vi hemåt, såg lite tv och packade det sista inför morgondagen innan vi sa godnatt!

Av Sofie - 2 april 2011 22:00

Jag tog cykeln vidare till ICA denna lördag för att handla inför kvällen (: Eftersom att älsk fyllt år och jag inte firat honom än så tänkte jag göra det denna kväll genom att bjuda på lite god mat och ge lite presenter!


Så när älsk äntligen kom hem gjorde jag bara klart det sista och sen högg vi in på förrätten - Avocadosnaps med crevette!


  


Varmrätten tog lite tid (: men det gjorde inget, för klockan var redan ganska mycket och vi hade ingen vidare brådska! Utan då hann vi istället sitta ner och vila upp oss och bara småprata (: Mysigt!
Ryggbiff med rödvinsås, herico verts, varm tomat och hemmagjorda pommes!


 


Jag stod nästan hela eftermiddagen och kvällen fram till att älsk kom hem och förberdde och fixa! Jag tycker verkligen att det är supermysigt att greja med allt i köket, låta allt ta sin tid och förhoppningsvis också lyckas (:


Vi pausade i soffan efter all mat och hade bara en härligt sen hemma kväll innan vi avslutade menyn med Toblerone parfait med färska jorgubbar!
  


Jag bara älskar att vara hemma med dig! Att ha en mysig lördag som denna tillsammans, låta pratet flyta, tankarna, känna ro och trygghet! Det är så mycket guld som det kan bli! Älskar dig (:

Av Sofie - 2 april 2011 15:00

Lördag morgon tog det lång tid att vakna och överhuvudtaget vilja ta sig upp ur "hemma-sängen" - det är väl aldrig så skönt att sova någonstans som hemma?!


När jag väl kommit upp tillslut så fick jag fixat och grejat lite innan jag gav mig av på cykeln till barndomsvännen Jenny (: Det var verkligen längesedan som jag var hemma hos henne i hennes föräldrahem och det var ändå sedan gymnasiet som vi satt ner och bara småprata med varann! Det kändes jättekonstigt att komma dit och bli mött av Jenny i dörren :P men också jättebra! Tänk så många gånger jag varit där och när jag väl klev in genom dörren och kramade om Jenny så kändes det ju som förr ^^


   Mamma Jenny med Thor


Vi småpratade och åt lunch och bäst av allt så fick jag ju se det lilla underverket som de nyligen fått (: Sötaste Thor! Och jag tycker verkligen att han passar till att heta just Thor. En lugn och söt liten bebis :)


   Lilla Thor!


Det var verkligen kul att träffa Jenny och jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång vi ses! Det är märkligt men känns ändå så bra att det faktiskt kändes som att det var igår, fast att vi inte setts på typ fem år! Vänskapen sitter i!
Tack för en trevlig förmiddag!


              
Lite fler bilder på mest Thor!

Av Sofie - 1 april 2011 22:00

Det var lite förseningar med flyget som skulle ta mig till Kastrup men efter lite extra väntetid och mycket läsning så lyfte planet tillslut och tog mig till Kastrup och även denna gången hade jag mycket flyt med att trycka biljett och komma med ett tåg utan att vänta (: Och började min sverigeankomst med att ringa älsk ^^


Väl framme i Lund beställde jag lite Sushi som jag tog med mig hem och som vi lyxade på till kvällsmat! De har verkligen supergod sushi på Wasabi i Lund - rekomenderar dom starkt!


Älsk var snäll och hämtade mig vid bussen så jag slapp gå med väskan (: Och resten av hela fredagen var jag bara heemma :D Underbart! Så härligt att bara komma hem och vara hemma, ta det lungt, äta gott, hjälpas åt att fixa i ordning lite och framförallt att bara vara med älsk och känna känslan av att vara där - hemma!

Ovido - Quiz & Flashcards