Alla inlägg under juni 2011

Av Sofie - 25 juni 2011 17:30


 


Ännu tröttare än på morgonen klädde jag mig ändå i dräkten för att åka med på den sista midsommaruppvningen i Torna Hällestad Kyrka (: LIte träning innan med spelmännen, lite fika och slutligen dans i kyrkan under gudtjänsten! Det är ju alltid lika skoj att träffa alla igen! De allra flesta lite trött efter midsommar ^^ Jag höll nästan på att somna under gudtjänsten :P Så jag tyckte det var rätt skönt när det var slut och få komma hem igen.


Hade en alldeles välbehövlig och lugn kväll med älskling (:

Av Sofie - 25 juni 2011 14:15

Så mycket sömn blev det inte för min del när vi kom hem från midsommarfirandet :P När vi kom hem, hämtade vi en liten hund som behövde badas och sen helst skulle torka så mycket som möjligt innan vi gick och la oss med tanke på att hon helst vill sova i sängen på huvudkudden ;P Tosa!


 


Så lilla Lea fick följa med hem här och hoppade så klart upp i sängen och tog halva 1.20 sängen. Klockan halv fem gick vi och la oss och klockan sex blev ja väckt av en kissig hund :P Upp och promenera! Och sen en liten stunds vila innan det var dags att gå upp och lämna tillbaka Lea och köra värsta omvägen till havet för att hämta min lillebror (:


Så hela dagen kände jag mig lagom trött och seg efter en knapp natt tillsammans med en lite blöt och kelig hund ^^ Hon är himla söt och go!  

Av Sofie - 24 juni 2011 20:45

Efter all dans kom jag hem och svirade om till en lite enklare midsommarklänning än dräkten som jag haft hela dagen :P Vi fick med oss alla grejer och skyndade ner till taxin som tog oss till käraste vännerna där vi skulle fira vår Midsommar (: 


    


Lite lagom trött i både huvud och ben anlände vi och kom in i ett kök som redan var i full gång med att fixa inför Midsommarbuffen! Buffen bestod av en hel massa ^^ en sill avdelning med bla min favoritsill som jag lagt in, lax, bröd, brie och ägg. Och en grill avdelning med mycket kött, nypotatis, grillade grönsaker och såser!





  
Vi högg in på maten och slog oss ner till ett fint midsommardukat bord (: Proppmätta och nöjda fortsatte kvällen i ett lugnare tempo med massa trevligt prat i goda vänners sällskap! En mysig och lugn midsommarafton (:


 

Av Sofie - 24 juni 2011 13:45

Jag vaknade tidigt denna Midsommarmorgon (: Så jag bestämde mig för att baka ett dinkelbröd så där på morgonkvisten innan jag skulle åka med ut till Östarp! Jag bakade ihopa degen och lagom till att den skulle få jäsa åkte jag iväg en sväng och hjälpte till med krattor och liar inför dagens avslutande uppvisning i Östarp (:


Väl hemma igen var brödet lagom jäst och fick åka i ugnen (: och medans mitt bröd bakades hoppade jag i dräkten och gjorde mig klar för dagens midsommaruppvisningar ^^


 


Midsommaraftonsuppvisningarna började på ett ställe för gamla (: lite lunchpaus efter det och sen vidare till nästa ålderdomshem! Vi hade turen med oss och kunde dansa ute på båda ställena (: Och avslutningsvis åkte vi till finaste Östarp där solen alltid skiner :D det är den roligaste och finaste uppvisningen, med svårast underlag och störst publik!!


Pappa och familjen var där ute och tittade på oss när vi dansa (: Alltid extra kul att dansa när man känner någon som tittar! Efter uppvisningen avslutades evenemanget, allt packades ihop och kaffet dukades fram ^^


Det har blivit lite av en tradition att alla dansare samlas efteråt, tar en kopp kaffe och smakar en bit mumsig jordgubbstårta som mamma Ann alltid bakar (: Perfekta avslutet efter alla uppvisningar!!

 

Av Sofie - 23 juni 2011 21:30

Efter att ha avslutat sista dagen på jobbet åkte jag direkt iväg för att dansa uppvisning för de äldre människorna (: Eftersom att vi inte var så många som var med och dansa på den här uppvisningen så blev det så att jag dansade alla danser utom en :P bara roligt och bra träning inför de kommande uppvisningarna!


 

Direkt när jag kom hem satte jag igång med att Midsommarstöka i köket :D Planen var att jag skulle hinna baka några bröd och lägga in lite sill och jag hann nätt och jämt med det som jag tänkt!


 

Jag hann börja med två midsommarbröd och under tiden som jag rörde ihop smeten kom Annelie på besök och lagom till att de skulle stå i ugnen en timme tog vi en liten promenad i skogen (: När vi kom tillbaka fortsatte jag mitt bak med att sätta en knäckebrödsdeg och samtidigt laga lite middag.


 

Älskling kom hem och vi åt mat och sen fortsatte jag med att baka mina knäckebröd och lägga in favoritsill ^^ kände mig nöjd med mina resultat och hoppas bara på att allt smakar lika bra!

Av Sofie - 23 juni 2011 16:00

Upp i ottan och packa ner en massa och iväg till bussen! Det känns ungefär som att man är uppe mitt i sommarnatten när man går hemifrån halv sex på morgonen :S :P Framme på jobbet lagom tills klockan var halv sju.


Eftersom att det inte skulle komma några barn förrän senare så tog jag tillfället till akt att chokladdoppa mina kakor som jag bakade igårkväll och som jag skulle bjuda kollegorna på idag (: Har hittat på en egen kombination till en liten midsommarbakelse som de ska få smaka ^^ dels för att det är midsommar men också för att det än en gång är min sista dag!


Midsommarfirande på jobbet med barnen :) Vi klädde midsommarstång, dansa och sjöng! Därefter följt av tillverkning av midsommarkransar och midsommarmat ^^


En härligt sista dag på jobbet! En dag fylld av glädje och leenden (: Det känns inte lika konstigt som förra gången jag sluta men antagligen för att det känns som att jag fick mitt avslut där i julas och att nu var det bara en bonus att vara tillbaka en kort tid!


  Min midsommarbakelse :D

Av Sofie - 22 juni 2011 20:30

Dags för första midsommaruppvisningen :) Gick hem till mamma efter jobbet och bytade om där innan jag och mamma gick tillsammans till uppvisningen som vi skulle ha för byns äldsta ^^


Det är alltid lite knaggligt på första uppvisningen tycker jag :P Inte direkt nervöst men lite osäkert och så men det gick bra ändå (: Skyndade mig hem när vi dansat klart, cyklade en sväng och handla och sen lagade älskling hans goda pasta :D Mums! Jag hjälpte också till lite grann men mest med att hacka och diska :P


Det är lustigt med älsklings pasta, för jag kan vara sugen på den alla dagar i veckan men just den dagen vi ska äta den är jag inte sugen på det längre ^^ knäppt!


Nu väntar en hel massa dagar - tors, fre och lör med fler midsommaruppvisningar (:

Av Sofie - 21 juni 2011 17:45


Jag hade en del att fixa och hinna med här hemma inför denna midsommar vecka med alla uppvisningar och midsommarfirande (: Men så skickade sötaste syster sms och frågade vad jag skulle göra så då blev det bestämt att hon skulle komma hit och sällskapa och umgås med mig :D Det går ju minst lika bra och är dubbelt så skoj att fixa lite annat smått när man har sällskap!!


Tina hade med sig härligt röda jordgubbar som vi fikade på ^^ smaskens! Vi tog en promenad i den härliga solen och pratade en hel massa tills hon körde hem igen och då fortsatte jag med att laga mat och vänta på älsk (:

Ovido - Quiz & Flashcards