Alla inlägg under mars 2011

Av Sofie - 26 mars 2011 22:30

Upp och hoppa och för första gången skulle jag besöka en skidort ^^ Efter att ha ätit lite frukost och utrustat sig med underställ, mössa, kängor osv så åkte jag buss med familjen upp till skidorten (: Solsken och massa snö! Kändes konstigt att det ena dagen var sommar och sen plötsligt vinter igen nästa dag :P

  
Strålande sol och skidåkande människor överallt!

 
Vi kikade runt lite för att se om vi kunde hitta någon pulkabacka till barnen, men det var dåligt med det så det blev ingen pulkaåkning! Så föräldrarna gick och hyrde skidor och gav sig sen upp i liften tsm med Andrea för att åka lite med henne (: Så då gick jag och Maxime en liten sväng med pulkan och tog en fika i solstolarna!

   Lunchade på gigantiska portioner! Jag tog en sallad med chevre och valnötter (: Sen åkte jag och barnen tillbaka till lägenheten och vilade lite middag och såg film innan föräldrarna kom tillbaka när dom åkt lite skidor!

  På kvällen åkte vi ner till byn och åt mat på La Dez'Alp! En väldigt mysig restaurang med trevlig inredning och god mat!

   Att försöka hitta något på en fransk meny som är utan ost är nästan omöjligt! Det mesta innehåller ost av något slag. Eftersom att vi åt raklett dagen innan så kände jag mig inte så sugen på något med ost, men det blev det iaf :) Jag provade en typisk fransk rätt som är lite vintrig och hade därför inte passat så bra att prova senare. Den heter Tartiflette - potatis med skinka, lök, grädde och ost såklart! Det smakade ganska mycket som potatisgratäng med skinka ^^ gott!


Ice bag!

Det var en lång dag (: Mycke innehållsrik, intryck, upplevelser och mycket trevligt! Jag somnade gott!
  

Av Sofie - 25 mars 2011 22:00

Aldrig någonsin har jag varit i Alperna och aldrig någonsin har jag åkt skidor (: Den här helgen följde jag med Au-pair familjen till Aplerna dels för att passa barnen, umgås och förhoppningsvis prova stå på ett par skidor själv!

 

  På fredag eftermiddag bar det av, en och en halv timmes bilfärd mot Morzine!

  
Utsikten från bilen på vägen dit!

Familjen hade hyrt en liten lägenhet med två sovrum, ett allrum i kombination med kök, badrum och toalett där vi skulle bo under helgen! Det var en jättemysig lägenhet som verkligen kändes så där som jag tänker mig en "skidstuga" (: Jättefräscht och fint!

  
Familjen delade ett sovrum och jag fick det andra (:
Här sov jag!

 

Utsikten genom fönstret från det rum där jag sov!  
 
Jag bara älskar de här fönsterluckorna på husen! Jag tycker det är så charmigt med dom och nu fick jag även provat på hur det är att öppna fönstret och slå upp fönsterluckorna för att välkomna en ny dag ^^ hihi!

 

När vi kom fram på fredagkväll fick vi en liten visning av lägenheten av damen som hyrde ut den! Vi packade in våra grejer och tog sen fram raklettjärnet och åt lite mat (: Kröp sen ner för att försöka sova och orka upp till nästa fullspäckade dag!

Av Sofie - 25 mars 2011 17:15

Våffeldagen - fredagen den 25 mars :D 
     Våfflor
Våfflor av egen smet och form! 

Dekorerade med sylt och grädde (:


Vad är godast?
Våfflor eller pannkakor?

Av Sofie - 25 mars 2011 11:00

 
Det ärju typ SOMMAR här i Frankrike nu :D Haha!

UNDERBART!
man vill bara vara ute heela tiden och njuta av det fantastiska vädret, känna värmen, höra fåglarna kvittra och få ta del av solens energi!


Nu ska jag hoppa ut och slänga mig på en filt på gräset i solen och bara njuta av solen och min bok - "Babbeldrottningen i New York"

Av Sofie - 25 mars 2011 10:57

Nu har jag läst ut och slutfört de tre böckerna i millenium serien av Stieg Larsson!
Jag vill på sätt och vis säga att jag äntligen läst ut dom och det är för att jag har längtat så mycket efter att börja läsa dom. Jag fick böckerna i Julklapp av pappa redan Julen 2009 men hade en hel hög med böcker som jag skulle läsa först så nu äntligen har jag läst dom (: men på sätt och vis så tycker jag inte att det passar med äntligen för jag ville inte att de skulle ta slut!

Fantastiskt fängslande böcker! De är nog några av de böcker som jag läst som jag tycker är absolut bäst! Och jag kan ju inte låta bli att sakna Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander nu efter att ha haft dom som sällskap under en lång tid :)

Av Sofie - 24 mars 2011 22:15

Eftersom att jag kände mig febrig, hängig, hade ont i hals och öron så fick jag möjligheten att vara ledig på onsdagförmiddag när jag egentligen brukar ha barnen fram till lunch! Det var verkligen jättesnällt av Ingrid att erbjuda mig att kunna vara ledig och vila (: och det gav mig mycket!

På onsdagen sov jag tills jag vakna och hade bara en alldeles lugn dag! Satt i solen och läste (: Pratade med älsk lite då och då! Alltid uppmuntrande att prata med honom <3 Jag la barnen på kvällen och pratade lite med mamma! Min torsdag var precis lika lugn, om inte lugnare (: Läste en massa och latade mig i den härliga sommarsolen! Det är verkligen hur varmt som helst och alldeles jättehärligt :D Hämtade barnen och hade dom hela kvällen med bad, mat, saga och lite nattning!

Känns skönt att ha vilat upp mig lite och jag tror att förkylningen försvinner fortare om man tar det lite lungt ett tag!

Av Sofie - 22 mars 2011 20:05

Jag bokade flyg idag för att jag ska åka hem den 22 April och vara hemma ända till den 1 Maj :D Men guu så dyrt det är att boka över de datumen!! Är det för att det är påsk tro?    Det var inte det lättaste att hitta direkt flyg, de flesta flygresor skulle ta mer än 11 timmar och då mellanlanda någonstans på vägen. Och de flesta direktflyg skulle kosta mer än 3000 kr/person!!

Men tillslut lyckades jag få tag i ett direktflyg på rätt datum, lagom tider och det billgaste jag kunde hitta! Dock inte billigt, den dyraste resan hittills men nu är det bokat iaf :D

Av Sofie - 22 mars 2011 19:53

I morse när jag vaknade i morse kändes det som att någon hade kört över mig med en traktor och trykt ner en stor kaktus i halsen på mig :S Trots att jag sovit mer än ca tio timmar och vaknade utan att ställa klockan så kände jag mig totalt utslagen och matt!

Men men, dagen och livet går vidare ändå :D Bara i lite lugnare och mer orkeslöst tempo! Jag såg lite film och försökte muta min hals-kaktus med lite te och halstabletter. Bestämde mig sen för att gå ut och ta emot solskenet och lite frisk luft så jag tog en liten kort promenad och satte mig sen i solen under en filt med min bok! Stannade ute i solen resten av dagen och bara vilade på och under en filt på gräset, slumrade lite mellan raderna när jag läste lite bok och lite utb.kataloger

Hämtade barnen och gjorde lite mellanmål och därefter har vi bara sett på film tills Ingrid kom hem! Sitter på rummet nu och ska förhoppningsvis skypa lite (:

Lugna dagar, som denna, är bra!
De är behövliga vid orkeslösa dagar och förkylning!
Men också stressande och frustrerande att inte orka allt man skulle vilja!

Längtar mycket!

Ovido - Quiz & Flashcards