Alla inlägg under mars 2011

Av Sofie - 10 mars 2011 22:39

Japp det har varit torsdag hela dagen idag :) Ända från det att jag vakna till nu när jag snart ska gå och lägga mig!

En händelserik dag (: har haft barnen hela dagen, badat, lekt, bakat, haft picknick och cyklat! Det har varit en himla rolig dag och det känns väldigt bra! Vi har med glatt humör hunnit med att göra allt vi velat och planerat för utan att ha stressat ett endaste dugg ^^ det är så det ska vara!

Lagade mat till familjen och sen tog jag bilen till Lusanne för att träffa de andra svenska au-pairerna en liten stund (: och nu är jag hemma igen! Känner mig lite trött efter de här roliga men intensiva dagarna så jag ska bara mumsa färdigt på min kiwi innan tänderna ska borstas och denna männska ska sova (:

Fick ett sånt där underbart sprudlande älskling-ryck idag <3 Saknar dig så mycket! Längtar efter att få prata mer med dig och att snart ses igen!

Av Sofie - 9 mars 2011 19:53

Tog en lite lur efter lunchen idag när jag slutade jobba. Jag kände mig ganska trött och hade ont i huvudet så jag fördjupade mig i min bok och det tog inte många minuter förrän jag slumrade in! Fick bästa uppvaknandet :D Min underbara älskling rngde och väckte mig! Och när man inte prata på många dagar är det bara supermysigt att bli väckt även om man får en utskällning för att ha messat mitt i natten ^^

Gick ut och sprang en fantastiskt uppiggande runda tillsammans med Elisabeht och Sarah :) Lyckades springa ifrån dom :P men vi hittade varann till slut! 

Skaypat med sötaste mamma och nu är jag klar för att ta en promenad ner till stan tillsammans med Elisabeth :)

Av Sofie - 8 mars 2011 19:45

Det känns att våren är lite grann på väg (: det är soligt, härligt och i skuggan är det fortfarande lite kallt!

Hela måndagen var jag hemma med Andrea. Under de lediga dagarna som vi har varit hemma tillsammans nu har vi börjat med att ha riktigt låånga frukostar (: Det är så skönt att bara kunna ta det lungt och gå ifrån när man är klar och sitta kvar lite till om man känner för det osv.. istället för att behöva säga allt sånt där som - är du klar? Ät nu! Vill du ha mer? Färdig? Bara ta det som det kommer!

Likaså är förmiddagarna, efter att vi har ätit vår frukost så går allt sin gilla gång. En blandning av påklädning, lek, borstning av tänder, utklädning och massa prat (: Och eftersom att vi tar så god tid på oss och eftersom att vi  är ganska bra på det båda två så försvinner förmiddagen i ett huj :P Men i måndags hann vi handla lite innan vi åt  lunch sen tittade vi på film och åkte iväg till lekparken och lekte ett tag och lekte hos grannarna  :) Och i tisdags bakade vi semlor hela eftermiddagen
- mumms!

Det känns som att man har all tid i världen när man vaknar på morgonen men ändå försvinner tiden i ett nafs!

Av Sofie - 6 mars 2011 19:00

I söndags när jag vaknade hade jag knappt sovit en blund! Hela natten kändes det som att jag hade blivit skjuten i min vänstra höft, benet vägra lyda och jag det gjorde hur ont som helst hur jag än vände och vred på mig :/ Det kändes helt hemskt och precis som att benet var av! Som tur var så sitter benet kvar :P

Jag hade egentligen planer på att springa på morgonen men efter att knappt kunnat ta mig upp ur sängen så ändrade jag mina planer. Tog lite frukost, en dusch och gjorde iordning lite lunch som jag bjöd hit mina nya vänner Sarah och Elisabeth på :) En trevlig lunch med mycket prat och en latte macchiato till efterrätt ^^ Promenerade lite och kom sen hem och var med och hade födelsedags middag för flickan i familjen (:

Hade tänkt att jag skulle hinna med så mycket på mina två lediga dagar :P men man hinner ju såklart aldrig allt som man har tänkt sig!  

Av Sofie - 5 mars 2011 18:22

Grannarna till min au-pair familj har också en au-pair som är jämngammal med mig och idag kom hon över och frågade om jag hade lust att åka med henne och en till på en liten tripp och bara snacka lite (: prata engelska :P hmm.. helst inte men det är alltid kul att umgås med folk så följde gärna med! Och ju mer man pratar dessto mer flyter det på :) vi åkte en sväng till köpcentret-cavannes och därefter tillbaka till stan och satte oss UTE och tog en kaffe :D Härligt väder och superskönt att sitta ute! Jag kunde iaf göra mig förstådd och prata en hel del på min knaggliga engelska :P hoppas att den blir bättre ju mer jag pratar!

Av Sofie - 5 mars 2011 12:15

I morse åkte jag med Ingrid till ett träningscentrum som finns här i närheten där vi gick på ett arobicpass med intriktnning på träning av rumpa, mage och ben! Det var ritkigt roligt och alldeles lagom utmanande (: Jag tycker det är bra när man får känna att man får kämpa lite för att klara sig igenom hela passet och precis så var det! Och det var till och med så att jag blev lite besivken när det väl var dags att stretcha :P Hade gärna tränat lite till!
Så nu är det bara att vänta och se hur benen mår i morgon :D

Av Sofie - 5 mars 2011 10:00

En trevlig hel dag med barnen (: lek, pannkakor på restaurang, lite film, semlor, cykling och tillsist middag med hela familjen! Så när kvällen kommer så var jag ganska trött! Jag pratade en ganska lång stund med mamma på skype och efter det somnade jag!

Jag vet inte så mycket vad som händer i helgen :) och det är ganska skönt! Jag känner mest för att ta det lungt, bara vara och göra det som känns roligt just för stunden!

Trevlig helg!

Av Sofie - 3 mars 2011 23:06

Har nästan precis pratat med älsk en snabb stund (: och för lite mer än en timme sen körde jag från Lusanne efter att ha varit på au-pair träff med andra svenska au-pairer :) druckit lite te, småpratat och lyssnat en stund! Det är trevligt att åka dit och träffa lite svenskar och bara prata om lite allt möjligt och träffa några som är i samma situation!

Innan idag har jag haft en heldag med Andrea :) Vi hade en jättemysig frukost tillsammans, en mindre trivsam förmiddagen men däremot en väldigt trevlig och harmonisk eftermiddag :) Vi har lekt frisör, lekt med barbie och cyklat en sväng med lilla dockan ^^ Hämtade lillebror Maxime, åt lite mellanmål tsm och innan maten fick barnen bada (: i morgon väntar en heldag med båda barnen, jag hoppas på fint väder och mycket lek!

Nu ska jag utrota tandtrollen :P och hoppa ner i loppelådan tillsammans med millenium-bok-nr3 ! Natti natti!

Ovido - Quiz & Flashcards